U trendu

Žene otkrile koji obim, dužina i frizura muškog ponosa ih najviše privlači, čim ga vide znaju ko je kavaljer u krevetu

Koja dužina, obim i frizura muškog ponosa su ženama najprivlačniji?

Studija iz 2022. objavljena u časopisu „Sexuality & Culture“ imala je za cilj da utvrdi koji sve zaključci mogu da se dobiju iz slika muških polnih organa. „U igri“ su bili dužina, obim i intimna frizura. Šta je to ženama najprivlačnije?

Istraživači su zamolili 106 studenata na Tekas Univerzitetu da ocene 24 fotografije muških polnih organa kategorisane po obimu, dužini i količini stidnih dlačica. Pored ocenjivanja koje vrste muškog ponosa smatraju najatraktivnijim, učesnici su takođe zamoljeni da kažu kakve su karakteristike ličnosti stekli gledajući svaku fotografiju.

Pitali su ih da li misle da su muškarci intimno aktivni, dobri u krevetu, ekstrovertni, pouzdani, anksiozni, otvoreni za nova iskustva i da li je veća verovatnoća da će u krevetu biti „kavaljeri“  ili „razmaženi“.

„Postojale su značajne razlike između toga kako su učesnici percipirali polne organe malog i velikog obima. Učesnici su generalno ocenili veće polne organe kao privlačnije. Oni su muškarce sa vitkim genitalijama doživljavali kao neurotičnije, dok se za muškarce s debljih članova smatrali ekstrovertnijim, otvoreni za nova iskustva, intimno aktivni i bolji u krevetu.

Što se tiče dužine, muškarci sa kratkim polnim organima su percipirani kao neurotičniji od onih sa srednjom dužinom ili dužom. U međuvremenu, učesnici su rekli da misle da su muškarci sa dugim polnim organima privlačniji, ekstrovertniji, savesniji, bolji u krevetu i ugodniji.

Zatim su usledile intimne frizure. Istraživači su prikazali tri različita nivoa stidnih dlačica: neošišani, podšišani i bez dlaka uopšte. Učesnici su ošišane stidne dlake ocenili kao najatraktivnije. Smatrali su da su muškarci sa dugim stidnim dlačicama možda manje otvoreni za nova iskustva i da su imali manje intimnih partnera, dok su oni ošišani bolji u krevetu.

„Ovo istraživanje pokazuje da izgled genitalija može da doprinese društveno podeljenim mišljenjima o ljudima, bez obzira da li ovi utisci odražavaju pravu ličnost osobe koja se procenjuje“, zaključili su na kraju istraživači.

(Mondo/T.B.)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar