Žene vole dugu predigru?

Nekada se o seksu nije mnogo pričalo, barem ne otvoreno i ne u onome što se nazivalo pristojnim društvom. Čak i danas postoji stid od seksa kao od nečeg prljavog, ali se o njemu ipak više priča. I žene su glasnije u priči o onome što je njima potrebno – valjda već i poslovični vrapci na grani znaju priče o sebičnim muškarcima koji samo na svoje zadovoljstvo misle, žele da do penetracije dođe što pre, zadovolje sebe što pre mogu, a žena je tu samo kao sredstvo za zadovoljenje njihovih potreba (ne znamo zašto bi vrapce na grani interesovale ovakve priče, ali nema veze). Pa, nisu se samo vrapčići naslušali takvih priča – i muškarci su. Naslušali su se priča o tome da je ženama potrebna nežnost i da vole dugu predigru.

Dobro, šta je tu loše, mogao bi neko da se zapita. Ne bi bilo ničega lošeg kada se ne bi išlo u drugu krajnost. Naime, muškarci će nekad, bilo da su uvređeni pričom o tome da su loši ljubavnici, bilo da u startu žele da izbegnu takvu priču i da se potrude da partnerki pruže zaista veliko zadovoljstvo, dugo ljubiti i maziti partnerku, ljubiće svaki deo njenog tela, predigra će trajati čitavu večnost – a do samog seksa nikako da dođe.

Istina je da žene jako vole poljupce i maženje i da veoma uživaju u njima. Ipak, ponekad ni one ne žele dugu predigru, ponekad i one, kao i muškarci, žele „žestok“ seks – tada žele da predigra bude svedena na minimum, da traje samo onoliko koliko je neophodno da penetracija ne bude bolna.

Šta žena da uradi u takvoj situaciji? Najefikasnije je da partneru pokaže šta želi – ako ga uhvati za penis i usmeri ga tamo gde želi, teško da je neće razumeti, a ako još kaže i „sad“, njenom partneru će biti savršeno jasno šta joj je potrebno. Što se muškaraca tiče, bilo bi dobro da znaju da žene najčešće vole dugu predigru, ali ne uvek – ako je predigra previše duga, samo iritira, umesto da donese zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.