Znaci da je raskid u najavi?

Ovako ćeš sigurno znati šta moraš da uradiš!

U nekim situacijama niste sigurni da li je vaša veza stigla do kraja, da li je vreme za raskid, šta osećate i šta vaš partner oseća. Ova pomešana osećanja i pitanja mogu da dovedu do zabune i da u afektnu napravite pogrešan korak.

Na osnovu ovih pet pitanja možete zaključiti da li su se vaša ili parterova osećanja ugasila i da li je veme za kraj ili jednostavno morate raditi na vezi.

Razmišljate li o partneru?

Da li veći deo svog dana razmišljate o svom partneru? Slušate pesme koje vas podsećaju na njega? Uhodite ga na društvenim mrežama?

Ako su vaši odgovori pozitivni, moguće je da osećate opsesivnu ljubav – to podrazumeva opsesivnu želju da „posedujete“ i zaštitite partnera i ne prihvatate odbijanje ili neuspeh.
Ljubav je predivna emocija koja podrazumeva otvaranje, davanje. Opsesija je destruktivna i podrazumeva ljutnju, bes.

Zato, ako osećate kao da ste opsednuti partnerom, vreme je da raskinete. Takav odnos nije zdrav ni za jedno od vas.

Partner vas zbunjuje postupcima?

Da li partner sa vama igra igrice toplo-hladno? Nekim danima se ponaša kao da vas voli naviše na svetu, a onda je narednog dana nekako udaljen i „mračan“?

Imajte na umu da partner koji sa partnerom igra ovakve igrice nije više zainteresovan za vezu. Ako vas voli, biće spreman da uradi sve za vas i neće vas ni dovesti u situaciju da razmišljate da li vas voli. Dakle, ako se često pitate da li vas (i dalje) voli, vreme je da raskinete.

Ima li nešto da vam ponudi?

Biti u vezi sa nekim ko igra igrice toplo-hladno je uznemirujuće i teško. Još je gore, ali je teško uočiti, partnera koji vam ne pruža ništa, ali se ovo ne odnosi na materijalne stvati, već prisustvo, dostupnost, podrdšku, ljubav. Da li nekad govori o planovima za budućnost i na kraju da li uopšte na osnovu vašeg odnosa i veze vidite sa njim budućnost, da li možete da je zamislite?

Da li je vaš partner prestao da vas pita kako ste i kakav vam je dan? Ne uključuje vas više u aktivnosti sa svojim prijateljima? Ne sluša šta pričate i deluje vam da ga ne zanima ni šta pričate?

Ovakav čovek nema ništa da ponudi osobi koju je nekad voleo. Nažalost, ako se to desi posle izvesnog vremena srećne veze, partneri ponekad postaju toliko opterećeni spasavanjem veze, da i ne shvataju da je malo toga ostalo da se spasi.

Uzmite trenutak da razmislite o vašoj vezi. Šta je vaš partner uradio za vas u poslenjih nekoliko meseci? Ako je malo toga ili ništa, sve vam je jasno.

Uvek isti problemi?

Da li ste se vi i vaš partner upleli u ciklus dobrog i lošeg, uspona i padova? Ima dana kada su stvari kakve su nekad bile među vama, ali i dana kada biste najradije plakali? Dešava li se da vam partner kaže da mu treba prostora, a onda se nakon nekoliko dana pojavi i kaže vam koliko ste mu nedostajali?

Ako ste upali u ovo „vrzino kolo“ gde vaš odnos nema konstantu, već je to rolerkoster emocija koji vas iscrpljuje, vreme je da prekinete to.

Strah od samoće

Budite iskreni. Da li ponekad mislite da ne možete da raskinete sa partnerom zato što se plašite da više nećete voleti ili da nećete biti voljeni? Plašite se usamljenosti, ne želite da na porodična okupljanja opet dolazite sami?

Ako se tako osećate, vreme je da prekinete vezu sa partnerom. Jer, nije fer da budete u vezi sa nekim samo da ne biste bili sami. I ne brinite, naći ćete opet ljubav, ali pre toga morate da prekinete vezu koja je za vas pogrešna. Uostalom, ako ovo čitate, verovatno negde duboko u sebi sumnjate u stabilnost svoje veze.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.