Ako želite da vaš pas bude lep i zdrav, ovo NI SLUČAJNO ne radite

Moguće je i da pojedine stvari svesno ignorišete, smatrajući ih nebitnim

Iako ste se pobrinuli za to da se vaš ljubimac redovno vakciniše, kupa i hrani, kao i da ga svakodnevno mazite i izvodite u šetnju, velike su šanse da u nekim oblastima preterujete.

Štaviše moguće je i da pojedine stvari svesno ignorišete, smatrajući ih nebitnim. Upravo iz tog razloga, izdvajamo ovom prilikom stvari koje vaterinari savetuju da ne radite ako želite da imate zdravog i lepog ljubimca.

Ishrana psa

Vrlo je lako podleći trendovima kada je ishrana ljubimaca u pitanju. Brojne kompanije koje proizvode hranu za ljubimce služe se frazama “bez glutena”, “organsko” i sl, kako bi namamili vlasnike da posegnu za ne nužno kvalitetnijom i boljom hrane od one koju ste do juče koristili. Ove fraze su znatno manje važne od svarljivosti sastojaka koji se nalaze u hrani za ljubimca.

Davanje slatkiša psima

Nema boljeg načina za iskazivanje ljubavi ljubimcu od šake pune poslastica za njega, zar ne? Zapravo ne. Trčanje, igranje i maženje su mnogo bolji načini. Zdrava težina je važna za svakog psa a preterivanje sa poslasticama može da dovede do gojaznosti koja može uzrokovati brojna oboljenja.

Saveti za čuvanje pasa

Uzgajivači i frizeri za pse mogu vam ponuditi korisne informacije o ljubimcima, međutim oni ne znaju šta je najbolje za vašeg ljubimca u pogledu suzbijanja parazita i vakcinacije. Čak i ako je uzgajivač neko ko je dobro upućen u opšte ponašanje rase psa koju imate, on najverovatnije nije obučen za lečenje i dijagnostifikovanje medicinskih problema.

Pitanja za veterinara

Veliki broj ljudi koristi prednosti google pretraživača kada želi da pronađe korisne informacije, međutim samo lična poseta veterinaru može spasiti život vašem psu koji je progutao neku igračku ili pojeo nešto otrovno. Saveti koje pronađete putem googla u većini slučajeva su beskorisni ako ne znate kako da ih primenite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.