Ako živite u stanu, ove rase pasa nisu za vas (foto)

Nažalost, nisu sve rase pasa najsrećniji izbor za one koji žive u stanu. Zato treba voditi računa kad birate svog novog najboljeg prijatelja.

Sa bernandincima, rotvajlerima, haskijima stvari su prilično jasne. Jednostavno, ogromni su, potrebna im širina, sloboda i život u stanu sa njima može da bude mučenje i za njih i za vlasnika. Međutim, tu su i druge rase pasa koje bi trebalo da izbegavate ukoliko ćete ih „osuditi“ na život u malom prostoru.

Čivava

https://www.instagram.com/p/COlC2KJMcAP/

Čivave mogu da prevare jer pomislite da će s njima biti lako – male su. Međutim, prilično su teške za treniranje jer su vrlo tvrdoglave. Uz to, umeju i da budu pomalo agresivne prema deci zbog ljubomore.

Maltezer

Mali su i umiljati, ali nisu prava rasa za vašu porodicu ako imate decu, a posebno ako ste u manjem stanu. Ponekad deca mogu da budu pregruba s njima, što maltezere baš pogađa.

Majmunski pinč

Prilično su nestašni i razigrani, ali i vrlo tvrdoglavi, pa nisu najbolji izbor za ljude u stanu, savetuju na sajtu Sizzlfy.com.

Francuski buldog

Razigrani su, ali i zahtevni, pa ako im ne date dovoljno treninga, postaće agresivni. Potreban im strog vlasnik.

Ši-cu

Vrlo je popularan, ali je jako plašljiv, pa ako vas ima više u kući, ovaj pas nije idealan za vas.

Pekinezer

https://www.instagram.com/p/COk-4uelGgl/

Neće vam tolerisati da ga tretirate kao igračku i ne uživa u maženju, a i ne voli mnogo decu. Treba mu jaka disciplina i trening da bi bio pravi umiljat kućni ljubimac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.