U trendu

Četiri rase pasa koje ćete najlakše dresirati (foto)

S dresurom bi trebalo da se počne kad štenci imaju oko osam meseci. Neke rase se  lakše dresiraju od drugih, iako su pojmovi lako i teško dosta relativni. Većina rasa je razvijena za određene zadatke, na primer čuvanje stoke i slično pa pas težak za dresuru sigurno ne znači da je manje inteligentan već samo da je genetski predodređen za drugačije vrste zadataka.

Ako ste nedavno doneli štence u svoj dom, započnite tri osnovne komande kojima ćete naučiti svog ljubimca da se pristojno ponaša. Usresredite se na učenje gde i kako se obavlja nužda, na komande kao što su „sedi“ i „mir“ i na socijalizaciju kako bi se vaše štene naviklo na nove ljude, situacije i druge životinje.

Ipak, istraživanja i iskustva vlasnika pokazala su da ove četiri rase najbolje reaguju na dresuru i najlakše uče komande koje im zadaje vlasnik ili dreser.

Border Colli

View this post on Instagram

@dominoandloki looking dapper during walkies with his Burberry🐶😍 • Follow their adorable adventures @dominoandloki ➖ Follow @border.collie.ig Follow @border.collie.ig ➖ DM us for feature pricing!🤗 🐕 ➖ ❤️ Double Tap 💬 Leave a Comment 📤 Tag and Share ➖ #bordercollieslife #bordercolliecross #bordercolliebr #bordercollielover #bordercolliesofinsta #bordercolliesarethebest #bordercollie_feature #bordercolliephotos #bordercollieoftheworld #bordercolliepuppies #bordercollielife #bordercollielove #bordercolliesrock #bordercolliegram #bordercolliesofig #bordercollienation #bordercollieofinstagram #bordercolliebrasil #bordercollies #bordercolliepuppy #bordercollielovers #bordercollieworld #bordercolliesoftheworld

A post shared by Border Collies (@border.collie.ig) on

Uzgojeni su da budu bistri i puni energije. Ovi spretni i inteligentni psi su pravi takmičari kad je reč o čuvanju ovaca. Neverovatna je sposobnost štenaca da prate znakove rukom i zviždanjem kako bi ovce naterali u stado. Vrlo su poslušni i brzo uče.

Nemački ovčar

To su psi vodiči za slepe osobe, psi čuvari, ali i psi ovčari. Njih je najlakše dresirati bilo za određene radne zadatke bilo za život u porodici, a to je ujedno i jedna od najpopularnijih rasa na svetu. Imaju snažan zaštitnički instinkt zbog čega je važno rano početi s dresurom kako ne bi krenuli da uočavaju pretnje tamo gde ih nema. Treba početi s kratkim seansama dresure, od pet do 10 minuta nekoliko puta dnevno. Maratonske seanse nisu dobre za štence jer nemaju sposobnost da dugo zadržavaju koncentraciju.

Papilon

Smatra se jednom od najinteligentnijih rasa na svetu, a naziv je dobila po ušima u obliku leptira. To su inteligentni psi, s puno samopouzdanja, razigrani, privrženi i veseli. Odlični su u učenju raznih trikova i poslušni u obavljanju zadataka.

Labrador

View this post on Instagram

How can these cute faces not make you smile🥰❤️ Follow 👉@labradors.universe ❣️ Follow 👉@labradors.universe ❣️ Follow 👉@labradors.universe ❣️ —————————————————— Follow for daily cute dogs to bless your feed💛 —————————————————— Don't forget to save the cuteness for later!🔖 #labradors.universe . . . . . . . 📷 @coop_the_napavalley_lab #golden #goldenretriever #goldensofinstagram #retriever #goldenpuppy #ilove_retrievers #goldenretrieverpuppy #goldenretrievers #goldenretrieversofinstagram #goldenretrieverofinstagram #goldens #gloriousgoldens #welovegoldens #goldens_ofinstagram #instagolden #retrieversgram #retrieveroftheday #goldenoftheday #dailygolden #goldenlovers #ilovemygolden #thedailygolden #ilovegoldenretrievers #goldensoninstagram

A post shared by Labrador Retriever Dogs🐾 (@labradors.universe) on

Ti su psi željni da ugode svom vlasniku i uče. Štenci ove rase imaju od najranijeg uzrasta izraženu ličnost, vrlo su prijateljski nastrojeni, društveni i razigrani. Važno je imati na umu da su znatiželjni po prirodi i da lako mogu da upadnu u razne nezgode. Takvo ponašanje može biti naporno, ali i opasno po njihov život. Stručnjaci savetuju da štence labradora od najranijeg uzrasta naučite da sluša komandu „ostavi“ kad želite da ne dira nešto. Labradori su među najpopularnijim rasama širom sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar