Hteli su da uspavaju psa uz objašnjenje da je glup

Imati 18 godina jednog psa i rešiti ga se na ovaj način vrlo je žalosno. Ova pas je ostavljen jer je, kako su njegovi vlasnici rekli veterinarima, glup. Zbog starosti i nemoćnosti – pas je postao pomalo nespretan i radio je stvari koje pre nije. To nikako nije značilo da je ta životinja glupa. Osoblje u veterinarskoj stanici nije moglo da učini tako nešto.

Oni su se odmah zaljubili u umiljatog psića i odlučili su da napravie nekoliko testova pa potom doneti odluku o uspavljivanju. Pas je imao trule zube, artritis i slepoću, ali uprkos tome bio je dovoljno zdrav da nastavi svoj život. Veterinari su nazvali lokalnu zadrugu koja se bavila ovakvim psima i znali su da ga daju u sigurne ruke.

Direktorka zadruge odlučila je da odnese psa u svoj dom jer je ipak bio prestar za život na mestu prepunom životinja. Odmah se zaljubila u ovu predivnu životinju. Kaže da je svake večeri spavala u njenom naručju i da je prava maza. Bila su potrebna samo četiri dana i ovaj je pas pronašao stalan dom. U njegovom novom domu još je nekoliko starijih pasa, a njegova nova vlasnica svoj je život posvetila spašavanju upravo ovakvih životinja – starih i nemoćnih.

1 komentar
  1. Zoran

    Otkad se psi uospte uspavljauju, a jos manje zato sto je GLUP?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike