„Nežni džin“: Uginuo Fredi, najviši pas na svetu (video)

Najviši pas na svetu Fredi, koji je 2016. godine upisan u Ginisovu knjigu rekorda, uginuo je nekoliko meseci pre svog devetog rođendana.

Fredi je bio je visok 103,5 centimetara, a stojeći na zadnjim šapama njegova visina bila je impozantnih 226 centimetara. Bio je nemačka doga. U leto 2020. godine proglašen je i najstarijim živim psom ove rase.

– On nije bio sam najveći pas, već pas sa najviše ljubavi i najvećeg srca. Bio je moj život, moja radost, moja napast, moja sreća i tuga. Moj jedan do milion i voljeno stvorenje širom sveta – rekla je njegova vlasnica Kler Stonmen iz Eseksa u istočnoj Engleskoj.

Prisećajući se dolaska četvoronožnog prijatelja u njen život, Kler je ispričala da nije ni slutila da će biti tako veliki pas budući da je bio najmanje štene u leglu.

Momenta kada je Fredi oborio svetski rekord setio se i glavni urednik Ginisove knjige rekorda Krejg Glendej.

– Fredi je bio nežan džin. Merenje ove pseće planine bilo je nezaboravno, ali i izazovno iskustvo. Uvek ću ceniti nekoliko prilika da podelimo sofu, bilo je otprilike jedva dovoljno mesta za nas dvoje. Fredi je svima uvek mamio osmehe. Drago mi je što sam imao priliku da učestvujem i podelim ovu priču sa milionima ljudi širom sveta – rekao je Glendej, objavljeno je na sajtu Ginisove knjige rekorda.

Pre Fredija, titulu najvišeg psa na svetu nosio je Zevs iz Mičigena (SAD) koji je bio visok 111,8 centimetara. U Ginisovu knjigu rekorda bio je upisan i Džordž iz Arizone (SAD).

Fred je uginuo u petoj, a Džordž mesec dana pre svog osmog rođendana 2013. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.