Obožavaćete da ih četkate: Ovo je 5 pasa sa najlepšom dlakom (foto)

Neke rase pasa izgledaju kao da su zvezde u reklamama za šampone. Njihova duga, gusta i sjajna dlaka čini ih prepoznatljivima i popularnima, ali je u njihovu brigu i negu potrebno uložiti puno vremena i volje. Portal Apetit nabrojao je pet vrsta pasa s najlepšom dlakom, koje će baš svi obožavati da četkaju.

Avganistanski hrt

Foto: Reba SpikeCC BY 2.0

Ova vrsta pasa ima dugu i gustu dlaku, koja u kombinaciji s gracioznim držanjem odaje utisak kraljevskog psa. Dlaka avganistanskog hrta karakteristična je za životinje koje žive na visinama. Avganistanske hrtove potrebno je redovno četkati i šišati dlake zbog izuzetno dugog krzna.

Lasa Apso

Foto: Asra ValorshonCC BY 2.0

Ovi psi takođe imaju dugu i gustu dlaku. Krzno ovih pasa treba da se četka svakodnevno kako se ne bi zapetljalo.

Bernski planinski pas

Foto: bitslammerCC BY 2.0

Ova vrsta psa ima dugu dlaku u tri boje. Lako ih je dresirati i potrebno je voditi posebnu pažnju o njihovoj higijeni.

Bradati škotski ovčar

Foto: Blake HandleyCC BY 2.0

Ovi psi su veoma poslušni i vole da se igraju. Poznati su po tome što imaju dva sloja krzna, koje je mekano i kovrdžavo i njihova dlaka zahteva svakodnevno četkanje.

Komondor

Foto: PetfulCC BY 2.0

Ova vrsta psa često se upoređuje s mopom za čišćenje poda zbog duge dlake koja mu prekriva čitavo lice. Njihova duga, izuzetno gusta i isprepletana dlaka pomaže im da se zaštite od predatora. Nakon kupanja, komondore treba osušiti peškirom, a nekada su potrebna čak dva do tri dana kako bi im se dlaka u potpunosti osušila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.