U trendu

Ova čivava najstariji je pas na svetu, ima 21 godinu (foto)

Čivava s Floride po imenu TobyKeith proglašena je najstarijim psom na svetu sa 21 godinu i 66 dana, objavila je Ginisova knjiga rekorda.

Žizel Šor iz grada Grinejkrs na Floridi rekla je da je TobyKeitha udomila 2001. godine iz skloništa kad mu je bilo svega nekoliko meseci. „Volontirala sam u skloništu za životinje Peggy Adams i jedan od zaposlenih mi je spomenuo stariji par koji želi da pokloni psića jer se više ne mogu da brinu za njega“, rekla je Šor za Ginisovu knjigu rekorda.

„Našla sam se sa starijim parom i upoznala sićušnu čivavu. Nazvali su ga Peanut Butter (maslac od kikirikija). Kasnije sam ga preimenovala u TobyKeith“, dodala je Šor. Vlasnica je rekla da je počela da sumnja da bi TobyKeith mogao da bude najstariji pas na svetu kad je napunio 20 godina.

Čivave po pravilu žive između 12 i 18 godina

Ginis je potvrdio da je njegova starost 16. aprila bila 21 godinu i 66 dana, što ga čini najstarijim živim psom. Čivave po pravilu žive između 12 i 18 godina. „Ljudi ne veruju koliko dobro izgleda za svoje godine“, rekla je Šor.

Najveća starost nekog psa zabeležena je 14. novembra 1939. godine kad je uginuo australijski govedar imena Blui koji je u trenutku smrti imao 29 godina i 5 meseci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar