U trendu

Ova mačka osvojila je internet, a kada je vidite, biće vam jasno i zašto (foto)

Mačka Kimera iz Argentine umiljati je kućni ljubimac i njen je vlasnik obožava toliko da joj je napravio Instagram profil na kom ima već 46 hiljada pratilaca.

Ne prate svi ti ljudi bilo kakvu mačku. Kimera ima dve različite strane lica – jedna je strana žuta sa žuto-zelenim okom, a druga je crna sa plavim okom. Iako joj je dlaka na telu uglavnom žute boje, obe šape su joj crne, a crnu dlaku ima i oko vrata, Vlasnik je Kimeri otvorio profil na Instagramu u februaru prošle godine dok je bila još mače pa od onda objavljuje njene fotografije koje sve oduševljavaju.

Kimera nije jedina takva mačka u svetu. Naime, reč je himeri, pojmu u genetici koji opisuje životinje koje imaju dve vrste DNK što je prouzrokovnao spajanjem dva embriona. Himera se najčešće formira iz četiri osnovne ćelije, bilo da je reč o dva oplođena jajašca ili dva embriona koja su se spojila. Kada se organizam formira, ćelije koje su već počele da se formiraju u zasebnim embrionima zadržavaju svoj izvorni izgled. To znači da je životinja rezultat mešavine različitih tkiva.

Za većinu himera zapravo se i ne zna da su himere jer te razlike nisu toliko primetne kao kad ove mačke. Najčešće imaju oči blago različite boje, dve različite šape ili im dlaka raste u drukčijem smeru. Poznatija od Kimere je mačka Venus koja na Instagramu ima čak 1,4 miliona pratilaca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.