U trendu

Ove pase pasa pružiće vam emocionalnu podršku kada vam je najteže

Iako svi psi pružaju beskrajnu ljubav i društvo, neke rase su empatičnije od drugih. Od labradora do zlatnih retrivera, postoji mnogo rasa koje će vas izvrsno utešiti u trenucima stresa i razumeti kako se osećate.

„Neke rase pasa posebno su poznate po pružanju emocionalne podrške zbog svoje prijateljske, nežne, odane i privržene prirode“, kažu iz Kennel Cluba, službenog britanskog kinološkog udruženja, za Country Living. „Naravno, važno je napomenuti da ponašanje i stav svakog psa zavise od njegove obuke, socijalizacije i individualnog karaktera.“

Labrador

„Labradori su prilagodljivi i odani suputnici“, kažu iz Kennel Cluba.

Oni su svestrana rasa i zbog toga su, uz svoju prijateljsku prirodu, izvrsni psi za emocionalnu podršku odraslima ili deci, a takođe su prikladni kao psi vodiči i terapijski psi.

Zlatni retriver

„Ovi inteligentni, samouvereni i neverovatno prijateljski raspoloženi psi pružaju veliku podršku svojim vlasnicima i pravi su miljenici porodice“, poručuju iz Kennel Cluba.

Njihova privržena priroda i mekana dlaka čine ih terapeutskim četvoronožnim prijateljima. Slično labradorima, oni su već dugo fantastični terapeutski psi koji pružaju emocionalnu podršku svojim vlasnicima.

Maltezer

„Kao manja rasa, maltezer može biti dobra emocionalna podrška i pas pratilac, posebno za one koji su manje pokretni, zbog svoje kompaktne veličine, slatke naravi i nežnih karakteristika. Lako se povezuju i vole da dobijaju pažnju svojih vlasnika. Doterivanje njihove meke bele dlake može biti vrlo terapeutsko“, kažu o maltezerima iz Kennel Cluba.

Hrt

„Premda s vremena na vreme iskazuju malo više nezavisnosti, hrtovi su skloni biti privrženi, osetljivi i poslušni, što ih čini idealnim kućnim ljubimcem za pružanje podrške, kao i najboljim prijateljem za njihove vlasnike“, poručuju iz Kennel Cluba.

Njufaundlendski pas

„Ovi nežni divovi vekovima su bili čovekov najbolji prijatelj, a zapravo imaju instinkte za spašavanje života. Mirni, strpljivi, posvećeni i odani, njufaundlenderi su fantastični suputnici“, kažu iz kinološkog udruženja.

Stafordski bul terijer

Stafordski bul terijeri poznati su kao sjajni porodični kućni ljubimci i mogu da pruže veliku emocionalnu podršku. Vrlo su inteligentni, osetljivi i privrženi, naročito s decom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar