U trendu

Ovih pet rasa pasa pravi su izbor za osobe sklone alergijama (foto)

Postoje određene rase pasa koje se manje linjaju i nemaju neprijatan miris pa su zbog pogodne za boravak u manjim prostorima i za osobe koje su sklone alergijama.

Kako biste smanjili količinu alergena na psu i njegov miris, redovno ga kupajte i četkajte. Pse je najbolje četkati na otvorenom kako se alergeni ne bi raspršili po prostoru u kojem boravite.

Kovrdžavi bišoni se malo linjaju i nemaju skoro nikakav miris pa se smatraju savršenim hipoalergenskim psom. Vrlo su mali i najčešće teški između 5 i 10 kilograma i visoki su do 30 centimetara. Važno ih je redovno čistiti i četkati.

Bostonski terijeri imaju blagi ili nikakav miris. Ne linjaju se puno i ne zahtevaju preterano uređivanje. Mogu narasti do 43 centimetra u visinu. Ne mogu podneti preniske temperature zbog kratke dlake.

Basenjiji su slični mačkama jer se sami čiste. Malo se linjaju i ne zahtevaju preteranu brigu što se tiče krzna. Ovi psi nemaju neprijatan miris i ne laju.

Pudlice takođe nemaju gotovo nikakav miris, a linjaju se minimalno. Uprkos tome potrebno ih je redovno negovati. Pudlice su jako inteligentni psi i jednostavno se dresiraju.

Saluki je rasa koja se ne linja puno i nema intenzivan miris. Jedna je od najstarijih poznatih rasa pasa, a naraste do 70 centimetara u visinu. Karakterno su vrlo nežni, ali nije ih lako trenirati uprkos njihovoj inteligenciji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar