U trendu

7 razloga zbog kojih vas muškarac neće oženiti

Sigurno se možete setiti situacije kada je par prekinuo nakon duge veze, a zatim se muškarac ubrzo oženio s idućom devojkom. Evo što dovodi do toga i koje stvari su u tome presudne.

1. Ne postoji ‘prava žena’, važnije je biti s muškarcem u pravo vreme

Jedna teorija tvrdi da se muškarci ne venčaju kada upoznaju ‘ljubav svog života’, već kada su spremni osnovati porodicu. Jedan korisnik Tvitera stvarno se zainteresovao za tu teoriju i zamolio muškarce da je komentarišu.

I gotovo jednoglasno, muškarci su priznali da su imali vezu za koju su požalili što su je prekinuli, ali ih to nije sprečilo da se na kraju venčaju za ženu koju su smatrali dovoljno dobrom.

Postoji još jedna stvar koja podstiče muškarce da se venčaju, a to je žena koja se udala, a oni su dugo bili zaljubljeni u nju i hteli su biti s njom. U tom slučaju smatraju da nemaju više šanse s tom ženom, pa kada usamljenost postane nepodnošljiva, nesretni muškarac bira između dostupnih opcija.

Dakle, čini se da muškarci ne čekaju ‘onu pravu’, jer će svaka devojka koja je spremna na venčanje kada i oni biti zaprošena. Naučnici kažu da je najbolja dob za osnivanje porodice od 28. do 32. godine. Nakon te dobi, šanse da se muškarac poželi venčati padaće, a nakon 42. godine šansa je gotovo ravna nuli.

2. Ne postoji način za izgradnju porodice na temelju fizičke privlačnosti

Istraživanja pokazuju da su parovi u kojima je žena privlačnija od muškarca najsrećniji. No izgled te žene ne bi trebao biti vulgaran. Više od 3500 muškaraca je opisalo svoje neveste, a samo 20 posto verenih je koristilo prideve koji su imali veze s njihovim izgledom (poput prekrasna, atraktivna ili seksi).

Ostalih 80 posto spomenulo je ženine osobine. Najpopularnije mišljenje o izgledu žena je bilo da bi žena trebala izgledati tako da ih nije sramota pojavljivati ​​se s njom u javnosti.

3. Mišljenje prijatelja i roditelja može uticati na odluku

Čak iako muškarac izgleda vrlo nezavisno, na to koga će on izabrati za ženu mogu uticati njemu bliske osobe. Zato prijatelji igraju veliku ulogu u početnoj fazi veze i njihovo mišljenje može ubrzati proces zaljubljivanja.

Uz to, odobravanje roditelja takođe može biti presudan faktor. Verovatno ste videli slučajeve u kojima se očekivanja roditelja razlikuju od devojke koju njihov sin dovede kući.

4. Muškarci su sigurni da su žene potpuno zadovoljne

Da budemo precizniji, žene se mogu samo pretvarati da je sve u redu, kada u stvari, one se uopšte ne žele venčati. Međutim, ako žena nikada ne izrazi svoje mišljenje o tome da se želi venčati, njen dečko nikada neće znati da ona očekuje nešto od njega, jer muškarci loše čitaju između redova.

Ali ipak su dobri u zaključivanju. Dakle, kada devojka izgubi strpljenje, spakuje svoje stvari i ode, muškarac će analizirati situaciju i kad upozna sledeću ženu, biće brži u svojim odlukama i predložiće joj brak pre nego što ga ona napusti.

Psiholozi tvrde da parovi koji se malo svađaju u samom početku veze nemaju budućnost pa se ljudi ne bi trebali bojati izražavanja svog mišljenja. Žene koje više vole ćuteti o svojim željama zapravo ni ne dobijaju venčani prsten.

Čak 73 posto budućih supruga priznaje da su pritiskale svoje muževe i insistirale na tome da se venčaju, umesto da samo čekaju da to njihov dečko predloži sam.

5. Zajednički život smanjuje šanse za venčanje za 50 posto

Psiholozi upozoravaju žene da bi trebale biti vrlo oprezne kod ideje o zajedničkom životu pre braka. Većina muškaraca će zaprositi devojku 22 meseca nakon početka veze, a nakon tog razdoblja, šansa se smanjuje za 20 posto, a tri godine kasnije, taj broj je na samo 50 posto. I nakon 7 godina, šanse za venčanje su 0 posto.

Ipak, nemojte zaboraviti na razliku u percepciji: žene misle da je zajednički život prvi korak ka braku, a muškarci, naprotiv, ‘zaboravljaju’ na nužnost braka jer već misle da imaju porodicu.

6. Žena je možda prikladna za trenutno razdoblje, ali ne i za budućnost

Ponekad se muškarci žele venčati, ali samo kada u životu postignu određene stvari poput diplome, stana, kuće i slično. Ne žele ostati sami tokom tog teškog životnog razdoblja dok slede svoje ciljeve, pa traže ženu koja će ga podržati, ali samo privremeno.

‘Prikladna’ žena kojoj ne treba puno i koja će ga uvek susresti negde na pola puta nije dovoljna za život koji on želi. Ne izaziva ga ili ne podstiče zavisnost. A ako muškarac postane uspešan, on želi ostati u formi i u ovoj situaciji potrebna mu je žena koja će ga celo vreme izazivati, pomažući mu da postigne sve više i više.

7. Ne treba sve veze da se završe venčanjem

Od ranog detinjstva se devojčice uče da svi dečaci koji na njih obraćaju pažnju automatski postaju ‘onaj pravi’. Roditelji se vrlo često šale na taj račun i ispituju devojke kada će se venčati. Ali iz godine u godinu to pitanje postaje sve ozbiljnije.

I devojke odrastaju sa stereotipom da ako je veza duga, ona može imati samo jedan kraj, a to je formiranje porodice. Ali muškarci retko imaju isto mišljenje, tako da često dolazi do velikog nesporazuma među polovima, piše Bright Side.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar