U trendu

Čuvajte kragnu

Kragna na košulji uvek prva padne u oči, bez obzira na to da li ste u sakou ili džemperu. Možda nikada niste razmišljali o tome, ali oblik kragne otkriva naš stil. Razumete i sami da nije svejedno ako nosimo kragnu s naglašenim špicevima, klasičnu kragnu, kinesku ili kragnu s dumetom. Svaka od njih govori dosta o nama.
Najrasprostranjeniji oblik kragne jeste onaj s naglašenim špicevima. Ona se može nositi u svakoj prilici i uz sve vrste odela. Izgleda elegantno, ali ne previše formalno. Dobro stoji uz sve oblike lica i svaki čvor na kravati. Po svom obliku najsličnija je klasičnoj kragni, koja je, za razliku od nje, kruta i s dosta razmaknutim špicevima i obavezno se nosi uz kravatu. Što su špicevi dalji jedan od drugog, toliko mora biti formalnija prilika u kojoj se nosi. Ovaj oblik je odličan za muškarce s izduženim licem. Pošto su špicevi udaljeni, kravata mora imati veliki čvor.
Kineska kragna je, ako se tako može reći – šik alternativa. Muškarci koji imaju dugačak vrat trebalo bi da nose višu kinesku kragnu, a oni s kraćim vratom sasvim uzanu. Mnoge će obradovati činjenica da se uz košulje s ovakvom kragnom ne nosi kravata. Kineska kragna ne preporučuje se jedino onima s okruglim licem.
Što se tiče kragne s dugmićima koji se zakopčavaju na košulji, problem s njom je to što se posle nekoliko časova ova kragna savija, što muškarcu daje neuredan izgled. Ova kragna ide dobro uz sve oblike lica, ali se takva košulja nosi samo u neformalnim prilikama.
Na kraju, još nekoliko reči o takozvanoj francuskoj kragni, koja se ističe time što je razdaljina među njenim špicevima veća nego kod kragni na klasičnim košuljama. Može se reći da je idealna za muškarce s izduženim licem, a uvek se nosi s kravatom. Kravata može biti i uzana, ali je onda potrebno da ima veći čvor.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar