U trendu

I naočare su važne

Izbor dobrog okvira za naočare, bez obzira na to da li je reč o onima s dioptrijom ili onima sa zatamnjenim staklima, jednak je izboru dobrog sata koji će vam pokazivati tačno vreme, dobrih cipela u kojima ćete hodati gradom, ili dobrog vina koje ćete u restoranu odabrati za sebe i svoju izabranicu. Drugim rečima, svi ti izbori ukazuju na to kakav ste muškarac – pažljiv, rafiniran, umešan pri donošenju sitnih ali važnih odluka. Pored toga, dobro odabranim okvirom možete sasvim da promenite svoj imidž.
Probajte da uskladite boju okvira sa bojom svojih očiju i vaš pogled će postati izražajniji. Ako želite da ostavite utisak tajanstvenog zavodnika (a svi smo to u nekom trenutku života poželeli), nabavite naočare s tamnijim staklima. Kada je u pitanju oblik, pažljivo proučite svoje lice. Ako imate obrve izvijene u obliku luka, odaberite naočare sa blago zaobljenim gornjim delom okvira. Ukoliko imate ravne obrve, odaberite okvir sa isto tako ravnim gornjim delom. Oblik okvira veoma često ume da bude pogrešan ako ne obratite pažnju na oblik svog lica.
Ako imate izduženo lice, odaberite ovalni okvir, koji će ga vizuelno proširiti. Osobama sa okruglim licem dobro stoje naočare sa pravougaonim okvirom, a onima sa četvrtastim licem preporučuju se zaobljeni ili okrugli okviri.
Još jedna bitna stvar pri izboru okvira jeste oblik vašeg nosa. Ako imate mali nos, nosite okvir sa izvijenim mostom, a u slučaju da imate izdužen nos, dobro će vam stajati okvir sa ravnim mostom.
Izbor naočara nije samo pitanje imidža, mada i na njega valja obraćati pažnju. Ukoliko imate naočare sa dioptrijom, naočare su neophodnost s kojom provodite čitav dan – one postaju sastavni deo vašeg života i loše je ako su pogrešno izabrane. Potrudite se da izbor bude pravi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.