U trendu

Ishrana za dobar izgled

Ako ste slučajno bili u prilici da kupujete hranu za pse, mogli ste da primetite nešto interesantno. Njihove deklaracije obećavaju zdrav izgled očiju, sjajnu dlaku, jake zube. Ako vaš pas jede ovu hranu, sigurno će biti više nego primećen na nekoj od izložbi, ali i kod pripadnica suprotnog pola. Međutim, šta je s hranom za nas ljude? Dobro, odgovarajuća ishrana će pomoći u prevenciji srčanih oboljenja ili kancera, ali šta je s izgledom naših očiju, sjajem naše dlake i zdravljem naših zuba? Zašto mi ne možemo da popravimo svoj izgled ishranom?
E, pa možemo. Posle brojnih strategija, treba samo promeniti pogled na nutricionistički svet. Pojedine namirnice znatno doprinose boljem izgledu običnog čoveka. Kako vam zvuči da jedete grožđe za rast kose? Ili da kajsijom sprečite sušenje i perutanje svoje kože? Čak ćete moći i da jedete meso, ali ne konjsko, da biste smanjili svoj stomak. Dobar ukus može da bude blisko povezan s dobrim izgledom. Nema potrebe da jedete iz činije s poda. Ako već duže odlazite iz teretane s istom mišićnom masom s kojom ste i počeli, vreme je da zagrizete đevrek, to jest sve one namirnice koje će povećati unos ugljenih hidrata.
Ukoliko se mučite s podočnjacima, zanemarite upotrebu krema koje se preporučuju ženama. Umesto toga, sručite u sebe flašu vode. Zamislite da su vaše oči telesni vodeni rezervoar. Kada se ispod očiju pojave podočnjaci, možete pretpostaviti da je bunar skoro presušio. Ako radite u klimatizovanoj kancelariji, trebalo bi da pijete litar vode. Provodite li dane znojeći se u nekom rudniku uglja, onda još više. Pri tom ne mora da se pije samo voda. I mnoge druge tečnosti mogu da budu podjednako dobre, osim jedne vrste – alkohola. Alkohol odnosi naše telesne tečnosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar