Kako da ne radite ništa

Da li još uvek strahujete da je odmor gubljenje vremena, ili ste spremni da se posvetite blagodetima predaha? Verovali ili ne, ne radeći ništa možete da postignete mnogo toga. Napunićete baterije, pa ćete svom sledećem zadatku prići s novom energijom. Bićete kreativniji i efikasniji. Vreme je da primetite da vam ponekad kada vam se mozak "blokira", pomaže da pustite misli na pašu radeći neku uobičajenu ili jednostavnu stvar, kao što je kuvanje čaja ili tuširanje.
Repetativne aktivnosti ovog tipa mogu da podstaknu vaš mozak na kritičko razmišljanje. Tako dolazi do izražaja kreativna strana mozga, padaju vam na pamet nove ideje koje ćete – čim završite s tuširanjem (ili uz čaj) – nastaviti da razrađujete kada se budete latili posla. Pored toga, ako imate više energije, to će na druge ljude delovati kao magnet. Poboljšaćete svoje odnose s ljudima, jer ako date sebi malo odmora, osećaćete se srećnije i podelićete to osećanje s njima. Ako odvojite samo malo vremena za odmor, smanjićete stres i bolje ćete spavati, što je od ključnog značaja za vaš imunitet.
Dakle, ako vas telefonski poziv prekine u poslu, napravite pauzu i skrenite misli s toga što radite tako što ćete proćaskati s osobom koja vas je pozvala. Izležavajte se 15 minuta u krevetu pre nego što ustanete, u kafićima sedajte uvek u najudobniju stolicu, posmatrajte ljude, odlažite za sutra stvari koje ne moraju da budu obavljene danas. Ako ste od onih koji se ne odvajaju od računara, priliku da prošetate imaćete već onog trenutka kada vam se kompjuter zablokira. Otkažite obaveze, sve ili samo jednu, koja vam deluje kao najveće opterećenje za taj dan.
Uopšte, pokušavajte da se što češće nalazite u situacijama koje će vas iz ovog ili onog razloga sprečavati da odmah skačete kako biste uradili nešto "mnogo važno". Ništa nije važnije od vas!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.