Kako izgledati opušteno

Pošto živimo u vremenu u kojem odelo i te kako čini savremenog čoveka, izbor odeće koju nosite činiće da u očima drugih izgledate manje ili više opušteno. Naravno, opuštenost nije nešto što odgovara svakoj prilici, a veoma je tanka linija između opuštenog i zapuštenog stila.
Jedna stvar se tu ipak ne menja. Majica polo ili lakosta kroja neophodna vam je za opušten izgled. Ona može biti namenjena i adrenalinskim sportovima, a ne samo onima na ravnom terenu. Drugim rečima, možete je s ponosom nositi kud god da krenete. Pretpostavljamo da u svom ormanu već imate nešto što odgovara opisu "opuštene odeće", a ako nemate, sada je krajnje vreme da nabavite jednu majicu koja će učiniti da izgledate baš opušteno.
Kada je sirovinski sastav u pitanju, držimo se klasike. Stoprocentni pamuk je najbolji izbor za vrućine i sportske aktivnosti. Mešavine nekih veštačkih materijala mogu biti lepe na oko, ali nisu prijatne za nošenje. Muškarci koji vode računa o svom izgledu i stilu žele da izgledaju dobro od glave do pete. Obuća je pravi stilski adut, ali i ono što nosite na glavi može da bude veoma važno.
Za negu opuštenog stila potreban vam je i kačket. Sportski kačketi su posebno evoluirali u poslednjih nekoliko sezona. Oblik im više nije toliko četvrtast kao nekad, a obod je uži i produžen. Imajte u vidu da je poželjno da se boja i materijal kačketa po svim stilskim kriterijumima slažu s garderobom koju nosite. Naravno, nikad nemojte nositi kačket okrenut naopačke. Odrasli muškarci to jednostavno ne rade. Čak i ako imate fantastičnu frizuru, može vam se dogoditi da se jednog jutra probudite s "gnezdom" na glavi. U takvim situacijama možete isprobati svakakve gelove i kreme za kosu, ali je kačket uvek unosnije rešenje – ako ništa drugo, spasonosniji je u kraćem vremenskom roku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.