Koraci do uspeha

Dobro isplanirani koraci mogu vam biti od koristi i u ljubavi i u poslu. U oba slučaja reč je o uspostavljanju odnosa s ljudima. Ukoliko sami cenite sebe, ceniće vas i drugi. Razvijajte samopouzdanje, jer je to ključ svakog uspeha. Uzdajte se isključivo u sebe i nikad ne očekujte da neko drugi završi vaš posao ili da učini nešto samo za vaše dobro.

Mislite pozitivno, budite pošteni prema sebi i drugima, verujte u uspeh i činite sve što je u vašoj moći da ostvarite ciljeve koje ste postavili pred sebe. Zaboravite na prošlost, posebno na neuspehe. Uživajte u onome što radite i trudite se da stalno budete bolji. I najmanji napredak smatrajte velikim.

Potrudite se da stalno obogaćujete svoja znanja i iskustva. Drugim rečima, radite na sebi. Ne zaboravite da se znanje ne stiče samo iz knjiga već i od prijatelja, ali i od protivnika. Učite na tuđim greškama i ne ponavljajte „šemu ponašanja“ koja ne uspeva.

Uvek izbegavajte malodušne, pesimistične osobe. Okružite se onima koji vas vole, bodre, pomažu vam i veruju u vas. Naučite i da ponekad kažete „ne“! U redu je ako ste vi spremni da učinite mnogo toga za svoje prijatelje ili za svoju partnerku: da pređete preko svađa i uvreda, da brzo zaboravite i još brže oprostite. To i nije tako loše ako su i druge osobe pune razumevanja. Međutim, ako konstantno sve podređujete drugima, onda ćete se, pre ili kasnije, naći u poziciji žrtve. Potiskivanje ličnih želja i potreba radi ispunjavanja tuđih može dovesti samo do lošeg epiloga. Glupo je da stvarate iluzije i da uvek postupate onako kako drugi kažu.

Skupite petlju i recite „ne“!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.