Ljubav ili strast

Koliko vam je vremena potrebno da otkrijete da li je ono što osećate prema svojoj devojci prava ljubav ili samo trenutna zaljubljenost? Neki veoma brzo mogu da daju odgovor na to pitanje, a nekima to nikada ne polazi za rukom. Da li je krivica u muškarcima ili u ženama ostaje stvar nedoumice koja nikada nije razrešena.

Kada je reč o pravoj ljubavi, onda treba znati da je to osećanje kada ste sigurni – nema dileme da li je volite ili ne. Tada u svojoj izabranici vidite oličenje svojih želja i maštanja. Zanimaju vas iste teme, smejete se istim stvarima, vaša mišljenja se često podudaraju. A kao šlag na tortu – ipak se na neki način dosta razlikujete, i upravo vas te suprotnosti najviše privlače. Znak da ste pronašli onu pravu je i kada često maštate o nekoj zajedničkoj budućnosti, kada možete da zamislite neku konkretnu situaciju, na primer, vas dvoje u braku ili vas dvoje kao roditelje.

Međutim, znajte da ste u zabludi ako mislite da vam se neka devojka dopada, a osećanja koja gajite prema njoj nisu vam baš jasna. To se dešava kada u razgovoru sa svakom ženom zamišljate kako bi bilo idealno provesti neko vreme s njom. Zato se nemojte iznenaditi ako vam se dešava da ulazite u veze koje kratko traju i ne ostavljaju neki trag. Uostalom, možda to i nije loše. Kratke avanture pružaju privremeno olakšanje i posle njih je mnogo lakše pronaći onu pravu. Posle mnogo kratkih veza, bar ćete znati šta sigurno nećete.

A kada budete znali da ste stvarno zaljubljeni, znaćete i da svoju izabranicu obožavate, najblaže rečeno. Nezgodno je samo ako ste to osetili i prema još tri različite žene u poslednja dva meseca – to očigledno nije prava ljubav, a to što osećate proći će za tren. Svesni ste i sami činjenice da ona nije prava, ali zbog strasti koju osećate prema njoj ne možete da definišete pravu sliku onoga što zaista osećate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.