Naučite da ćaskate

U životu mnogo bolje prolaze muškarci koji „barataju rečima kao od šale“, a naročito oni koji vrlo vešto i opušteno umeju da ćaskaju o neobaveznim stvarima. Zbog svog zanimljivog načina komuniciranja imaju i dosta prijatelja, dobro se snalaze u poslovnom svetu, a u osvajanju žena su besprekorni. Ako ne znate da ćaskate, pravo je vreme da poradite malo i na toj veštini.

Najvažnija stvar je da pažljivo slušate svoje sagovornike. Otvoreno pokazivanje nezainteresovanosti loše utiče na bilo koju vrstu komunikacije. Svaka reč vašeg sagovornika može vas odvesti na sledeću temu u kojoj biste se super snašli. Mnogi padaju baš na tehnici pažljivog slušanja, jer je ona jedan od najvažnijih faktora međuljudskih odnosa.
Ukoliko vam se desi da ne znate o čemu da razgovarate s nekim, setite se jedne osobine koja važi za sve – ne postoji osoba koja ne voli da priča o sebi. Počnite s pitanjima na koja će vaš sagovornik moći da vam daje iscrpne odgovore – o sebi. Ovakav razgovor prijaće toj osobi, a vi ćete sebi kupiti još malo vremena da smislite šta će biti sledeća tema. Bitno je ipak da to ne deluje previše navalentno. Obratite pažnju na ton i gestikulaciju, koja i te kako ostavlja utisak.
Kada se u ćaskanju s poznanikom raspitujete za nekoga, to ne treba da zvuči kao ispitivanje. Ako želite otvoren razgovor, posle svakog odgovora recite nešto i o sebi. Međutim, bez preterivanja! Dovoljno je samo da tim rečima podstaknete dalju priču. Koliko god zajedničkih tema da imate sa svojim sagovornikom, trudite se da uvek budete umereni. Ne pričajte previše i ne osvrćite se stalno na istu priču, jer vrlo lako možete postati dosadni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.