Naučite da razgovarate sa ženama

Verovatno ste se već našli u dobro poznatoj situaciji – pred vama je žena o kojoj maštate mesecima i sada, kada je na samo par koraka od vas, ne znate šta da joj kažete. Iz glave su vam iznenada isparile sve doskočice i fore koje ste danima ponavljali u svojoj glavi.
Nažalost, u mašti su stvari puno drugačije nego u realnosti. U vašoj mašti, vi ste onaj simpatični momak koji sipa fore iz rukava i sa nekoliko proverenih poteza šarmira sva ženska stvorenja u prečniku od sto metara. U stvarnosti, vi stojite sa jednom rukom u džepu češkajući se pri tom drugom rukom po glavi. Gledate svud naokolo, sem u njene oči, i pitate se – da li je i ona shvatila koliko ste zapravo izgubljeni i smešni samom sebi u tom trenutku? Trenuci zbunjenosti u ovakvim situacijama muče mnoge ljude. Da, mi znamo da ste pametni, duhoviti i zabavni. Međutim, kako da ona to sazna? Ako vas puno ljudi smatra interesantnom osobom i ako već uspevate da do suza nasmejete kolegu sa posla, zašto bi sa njom bilo drugačije?
Već i sami znate – vežba čini majstora. Naravno, to ne znači da treba da "vežbate" sa svakom dekoltiranom plavušom u kafiću sa nekom "šarmantnom" tipa "ćao, mače" doskočicom. Potrebno je da naučite da uspostavljate bolju komunikaciju sa ženskim rodom generalno, bez obzira na godine i izgled. Kada steknete iskustvo, biće vam mnogo lakše da se snađete kada se nađete oči u oči sa osobom koju biste rado zvali svojom devojkom.
Pričajte sa bakama na pijaci, pitajte ih na kojoj tezgi je plavi patlidžan najjeftiniji. Razgovarajte sa majkama sa decom. Smejte se i našalite sa službenicom dok plaćate račun za telefon. Dakle, razgovarajte sa pripadnicama lepšeg pola sa kojima ste opušteni 100 odsto. Pričajte upravo sa onima za koje niste zainteresovani. To je lako, ili barem neuporedivo lakše u odnosu na žene u koje ste zaljubljeni. Ako u svojoj glavi žene po privlačnosti rangirate od jedan do deset, razgovarajte sa onima koje su po vašem mišljenju na toj skali ispod broja pet. Na taj način vam definitivno neće drhtati dlanovi i bićete potpuno opušteni jer zaista nemate šta da izgubite. Moći ćete da ispoljite svog najboljeg sebe. Daćete sebi za pravo da budete ono što jeste i da bolje upoznate svoje prednosti, ali i svoje mane.
Naravno, prethodna vežba nije magična i dva-tri razgovora neće doneti spektakularne rezultate. Morate biti istrajni i vežbu ponavljati redovno, a ne sa prekidima i s vremena na vreme. Samo na taj način poboljšaćete svoju komunikaciju sa ženama generalno. Tada ćete, kada budete pričali sa devojkom koju biste po privlačnosti ocenili, recimo, jakom sedmicom, početi da osećate kao da je to samo još jedna od devojaka u nizu. Trik cele ove vežbe je da nivo rizika smanjujete korak po korak – tako vaša podsvest ne smatra ovakve situacije strašnim. Tada se više nećete žaliti kako nigde ne upoznajete devojke. Žene su svuda oko nas, zar ne? Samo se nasmešite i kažite "zdravo".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.