Ne štedite sebe

Štedeti sebe? U pojedinim situacijama to nam izgleda nemoguće. Često nam se događa da gubimo živce zbog trzavica na poslu, i to na rutinskim stvarima, kao i onda kada insistiramo na tome da dođe do promene načina rada. Tada ne štedimo svoje nerve, stavljamo primedbe, ukazujemo na greške. A jedino gde sebe ne treba da štedimo jeste rad na sebi i ljubav. Sve ostalo ne mora da bude vredno našeg nerviranja. Takva potreba za perfekcijom samo može da nam stvori neprijatelje i tamo gde nam to uopšte nije potrebno. Ali, kada je reč o ljubavi i ulaganju u sebe, nije nam potrebna neka naročita strategija da bismo uspeli da osvojimo teren. Potrebno je samo da budemo što više svoji.
Ukoliko već imamo stabilnu, dugogodišnju emotivnu vezu, ne smemo dozvoliti da se neki uljez uvuče unutra (i to ne samo uljez u vidu treće osobe). Uljezi mogu biti razni, a na prvom mestu je stres koji se s posla donese kući. Ako ne odvajamo poslovni život od privatnog, može nam se dogoditi da nam voljena osoba zatraži objašnjenje takve situacije. Tada se možemo osloniti na svoju lepo upakovanu retoriku, izbegavajući da se suočimo s istinom da baš i nismo potpuno ubedljivi kada partnerki serviramo priču koju mislimo da će ona tek tako prihvatiti. Ukoliko nešto ima da se kaže, onda to treba da bude izgovoreno onako kako jeste. U ljubavi nema poštede, a i osećaćemo se bolje i smirenije ako svoj problem podelimo s voljenom osobom.
Mnogo je veći problem, naravno, ako zaista sedimo na dve stolice od kojih je jedna prilično klimava, a nas baš takav dizajn privlači. Zato bi bilo dobro da pre nego što započnemo bilo šta da radimo raščistimo sa sobom na šta smo sve spremni. Uvek je bolje ostvariti pravi odnos poverenja umesto što se trudimo da ostavimo utisak srećne osobe sasvim nezavisno od toga kako se stvarno osećamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.