U trendu

Nikud bez stresa (2)

Teško ćete moći da se svrstate u red savremenih muškaraca ukoliko nemate bar jednu dobru dnevnu dozu stresa koju morate nekako da zalečite (bilo koje vrste i na bilo koji način). U tome je konačna tajna neophodnosti stresa u imidžu onih koji su ambiciozni i uspešni. Zbog toga se o stresu toliko govori i piše. Prezaposleni karijerista koji uspeva da se opusti kada uveče dođe kući i utekne stresu prouzrokovanom svakodnevnim obavezama veći je heroj od onih koji su preživeli ratove. Trčanje s posla do teretane, a zatim od teretane do fizioterapeuta upravo je ono što definiše čitav njegov identitet.
Pored gomile materijalnih stvari koje su mu neophodne da bi bio srećan i zadovoljan, stres je jedan od faktora koji potvrđuju njegovu vrednost u sopstvenim očima i u očima drugih. To je baš ono što pokazuje da je neophodan, tražen, preterano odgovoran, neko na koga se može osloniti i kome se može verovati. Ako mu oduzmete stres, oduzećete mu deo šarma, a ako mu oduzmete tek kupljeni automobil, oduzeli ste mu i razlog za život. Da li se onda isplati biti savremen muškarac ako to podrazumeva da kažete „da“ svim aktuelnim trendovima? Koja je svrha toga da budete hedonista koji ne zna šta je uživanje? Zaboravite na sve popularne uloge i igrajte samo one koji su napisane po vašoj meri. Tako ćete se lakše boriti sa stresom.
U borbi protiv stresa od najveće će vam koristi biti da se opustite i da obnovite svoj duh kako biste se kasnije osećali bolje. Način opuštanja je stvar individualne odluke. Kada se količina stresa nagomila do mere koja vam ugrožava funkcionisanje na dnevnoj bazi, na vama je da odlučite da li ćete otići na masažu ili u saunu, ili ćete na neki sebi svojstven način isprazniti negativnu energiju. Stres vam nije neophodan da biste bili reprezent epohe u kojoj živimo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.