O vođenju ljubavi (1)

Ima onih koji veruju da je dobar ljubavnik samo onaj koji je u stanju da više puta zaredom vodi ljubav. Odgovor na pitanje koliko je jedan muškarac dobar ljubavnik nema nikakve veze s njegovom sposobnošću ili nesposobnošću da u toku jedne večeri više puta doživi vrhunac i zadovolji svoju partnerku. Oni kojima to polazi za rukom po pravilu su isuviše „brzi“ (mada i među njima postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo), dok su daleko istrajniji i izdržljiviji oni koji ejakuliraju samo jednom.

Za nastanak ovog mita kriva je urođena sklonost muškarca ka međusobnom nadmetanju i njihova ljubav prema preciznom merenju – od dužine penisa do trajanja seksualnog čina. Šta vrede priče kad nam je merenje i premeravanje u krvi.

Zapravo, ne postoji jedinica mere za seksualnu nadarenost, jer čak i muškarac prema kojem priroda nije bila naročito darežljiva i nije ga bogato „obdarila“ može biti savršen ljubavnik uprkos tome što nije u stanju da vodi ljubav nekoliko puta zaredom. Takav uspeh može se pripisati činjenici da je pažljiv prema svojoj partnerki, da osluškuje njene želje i da se uvek trudi da ih sve u većoj ili manjoj meri ispuni.

Pored toga, svima nama je ideal vođenje ljubavi s osobom koju volimo, ali to ipak ne znači da ne možemo uživati u seksualnoj vezi s osobom s kojom nas ne povezuje to snažno osećanje. Nedostatak ljubavi ne podrazumeva i nedostatak intenzivne fizičke privlačnosti koja pruža ogromno seksualno zadovoljstvo. Žene su sklonije upuštanju u seksualne veze samo s osobama koje vole, ali se stvari s vremenom menjaju, pa tako i nama postaje potrebno potpuno zadovoljstvo, koje uključuje i emocije i strast. Istina, kod žena sa zrelošću sazreva i odluka da se mogu upuštati u veze koje nemaju emocije, dakle, koje se zasnivaju samo na seksu, što na neki način samo dodatno komplikuje već komplikovane muško-ženske odnose.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.