O vođenju ljubavi (2)

U većini savremenih društava veoma je prisutna ideja da muškarci mnogo razmišljaju o seksu i da su uvek spremni za „akciju“ ako im se za to pruži prilika. Međutim, mnoge muškarce sputava ta ideja da uvek treba da su raspoloženi za seks, i oni se veoma loše osećaju kada su, iz ovog ili onog razloga, primorani da odbiju ženu koja im se otvoreno nabacuje ili na neki drugi način šalje signale da je raspoložena za seks. Sasvim je normalno da je muškarac zainteresovan za seks, ali veoma je mali broj onih koji su spremni da vode ljubav s bilo kim, bilo kada i bilo gde.

Naravno, seks iz prvog puta ne mora uvek da bude fenomenalan. Ukoliko su svi oblici komunikacije između partnera dobri, i seks ume s vremenom da postane bolji. Uostalom, mnogi penzioneri umeju da kažu da u poznim godinama više uživaju u seksu nego kada su bili mladi, ali se ne treba previše prepuštati uživanju u njihovim rečima. U njihovo vreme seks je bio tabu, dok je danas deo stalnog životnog dešavanja. Na kraju krajeva, ne postoje precizni parametri koji govore koliko puta treba voditi ljubav u toku nedelje. Ima onih koji ljubav vode svakodnevno, pa i nekoliko puta na dan, ali ima i onih koji imaju seksualne odnose samo jednom sedmično ili mesečno.

Poznata je stvar da u seksu nema pravila, bar ne onih koja se mogu smatrati striktnim. Sve se bazira na odluci da li vama i vašoj partnerki nešto odgovara ili ne, i da li oboje uživate u tome. Savršeno je prirodno da u dugim vezama postoje periodi intenzivne seksualne aktivnosti posle kojih dolazi period potpunog zatišja. Uostalom, odgovor na pitanje koliko često to radite je samo još jedna brojka kojom ne možete objasniti pravi kvalitet vašeg odnosa. Umesto svakodnevnog eksplozivnog seksa na brzaka, možda je mnogo bolje dugo voditi ljubav jednom u 15 dana. Naravno, sve zavisi od seksualnog apetita i ukusa oba partnera.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.