U trendu

Optimizam vraća osmeh

Da bi vam život bio lepši i bolji, morate da budete optimista. Kakav god problem da imate, ne očajavajte odmah, već sve to sagledajte iz nekog svetlijeg ugla. Mnogo toga što se dešava vama i oko vas zavisi od načina na koji to posmatrate. Zato iz svake situacije izvlačite nešto pozitivno. Ovakav stav, bilo da je reč o poslovnom svetu ili porodičnom životu, dobar je za ostvarivanje mnogih ciljeva. Bez obzira na sve loše što je iza vas, dani pred vama daju vam dovoljno vremena i mesta da stvari pomerite u svoju korist. Ako sve to shvatite na vreme, burna svakodnevica postaće vam mnogo zanimljivija.

Trudite se da analizirate sebe. To ne znači da treba da kopate po svojoj prošlosti, već da sada u datom trenutku sagledate koliko želite i koliko od toga možete da postignete. Pored mnogih dobrih osobina, sigurno je da niste osoba bez mana. Zato je važno da ih na vreme uočite, prihvatite i, ako možete, ispravite. Ako ste sigurni u sebe, to ne znači da ste iznad svih, nego da odlično podnosite sve svoje nedostatke. Nikad sebi ne postavljajte nedostižne ciljeve. Uvek počnite od onih najlakših. Pre nego što napravite prvi korak, izborite se sa samokritikom. Tako ćete videti da problemi ne nastaju radi cilja, već zbog nesigurnosti. Čak i ako doživite neuspeh, treba da znate da se nosite sa tim i da nastavite dalje. Lakše je kad učite na svojim greškama, a pored toga, za sve postoji druga šansa. Važno je samo da umete da pređete preko neuspeha.

Trudite se da uvek iznosite svoje stavove. Razmenjivanje mišljenja sa okolinom može i te kako da vam koristi. Ako se sa nekim stavovima i ne slažete, slobodno i jasno se izrazite. Trudite se da računate na pojedine osobe. Podrška je izuzetno važna, bilo da dolazi od osobe koju volite i cenite, najbližih ili poslovnih partnera kojima verujete. Toga ne treba da se ustručavate jer oni i jesu tu da bi podržali sve što radite i da vam pomognu da ojačate svoje životne stavove.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.