Podelite obaveze

Tajna uspešnog, sporazumnog dogovora u vezi s porodičnim i poslovnim obavezama zavisi isključivo od odluka koje donosite vi i vaša partnerka. Znate već onu poslovicu da dogovor kuću gradi. Najvažnije od svega je da podelite brigu o deci (na prvom mestu) i da vi kao otac zbog preteranih muških obaveza ne zanemarite ulogu roditelja. Ako imate utisak da se samo vi borite za bolji standard i lepše porodične odnose, poslednji je trenutak da iskreno i bez uvijanja porazgovarate sa svojom lepšom polovinom i objasnite joj svoje potrebe za podelom svakodnevnih porodičnih obaveza.
Za početak, svake večeri razgovarajte o danu koji je iza vas i napravite zajednički plan za sledeći dan. Bez obzira na to da li je dan koji je protekao bio uspešan ili neuspešan, biće vam lakše ako sve što se dogodilo podelite sa svojom partnerkom. Obaveze za koje je ona odgovorna prepustite njoj. Žene jednostavno ne vole da im se neko meša u posao koji automatski i bez mnogo muke prihvataju kao isključivo svoj. Ne pokušavajte da joj se mešate u posao i da održite kontrolu nad svim što se dešava u vašoj porodici – ne preterujte s frazom "ja sam muškarac u kući i ja sve znam".
Ako vam prebacuje da jedino ona provodi vreme sa decom i da ste vi zbog svojih poslovnih obaveza zaboravili na svoju ulogu oca, pokušajte da izgladite to što pre. Uzmite nekoliko slobodnih dana ili bar neko vreme dolazite malo ranije sa posla i pokažite joj da se trudite da nadoknadite vreme. Tih dana preuzmite obaveze oko dece, odlaska u vrtić ili u školu…
Trudite se da ne kritikujete način na koji ona obavlja poslove. Dobro podelite odgovornosti kako bi svako od vas izvršavao one zadatke koji mu ne predstavljaju problem. Predložite joj da jednog dana u nedelji prepusti vama sve kućne poslove kako bi ona mogla da iskoristi to vreme za svoje lične potrebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.