Ponašanje za stolom

Kada zovete prijatelje na večeru, možete im ostaviti mogućnost da sami odaberu gde će i pored koga sesti da bi se osećali što opuštenije i lepše. Za sebe rezervišite mesto s kojeg ćete lako moći da ustajete ne ometajući goste. Šta je još važno da bi druženje za stolom bilo uspešno?

Potrudite se da dobro pomešate vesele i komunikativne osobe s onima koji su zatvoreniji i rezervisaniji. Ekscentrične, one koji žele da su uvek u prvom planu i izuzetno stidljive radije zaboravite tom prilikom. Istovremeno, imajte na umu da jedan vedar i dobro raspoložen gost može da stvori mnogo pozitivnih vibracija u društvu.

Ukoliko ste vi taj koji je pozvan na večeru, nikada ne pitajte ko sve dolazi. To će vam reći onaj koji poziva, ako to želi. U slučaju da su pozvane i osobe s kojima niste u dobrim odnosima, odbijte poziv ako vam se ne ide.

Ako je večera neformalnog tipa, pitajte domaćicu da li treba da ponesete nešto. Boca vina ili slatkiši uvek mogu da budu idealno rešenje. Staro pravilo da se za stolom ne priča o seksu, novcu i zdravlju važi i dan-danas, ali s nekim izuzecima. Ukoliko ste pozvali samo bliske prijatelje, možete im ispričati svoje najnovije dogodovštine. Međutim, ako ste pozvali raznoliko društvo, golicave teme i ispovesti ostavite za neki drugi put. Kada se nalazite u restoranu ili na nekom drugom javnom mestu, izbegavajte da govorite preglasno, da vičete ili da se grohotom smejete. Na taj način ometate mir drugih ljudi koji se nalaze oko vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.