U trendu

Popravite klimu

Ako patite od neprijatnog znojenja, bez obzira na to koje je godišnje doba u pitanju, onda verovatno nešto nije u redu sa vašim „sistemom za hlađenje“ – osim ako ne patite od hiperhidroze, poremećaja koji se manifestuje preteranom proizvodnjom telesne tečnosti.

Dakle, ukoliko samo imate problema sa sopstvenim telesnim klima-uređajem, stručnjaci preporučuju neobičan, ali efikasan lek – lezite! Možda zvuči glupo, ali znojenje pod pazuhom jednostavno prestaje kada ste u horizontalnom položaju. Upravo je to razlog zašto vrlo jake antirespirante, dezodoranse koji zaustavljaju znojenje, treba staviti uveče i ostaviti ih da deluju preko noći. Time će se obezbediti dovoljno vremena da sastojci prodru u koren dlačica.

U slučaju da patite od preteranog znojenja, treba potražiti ekstrajake antirespirante, dezodoranse koji su efikasni čak i do 72 sata, a koje nećete morati da ponovo nanosite posle plivanja ili vežbanja. Preporučuje se i brijanje ispod pazuha, jer dlačice zadržavaju znoj i omogućavaju razvoj bakterija. Na našim prostorima ovu tehniku još nisu prihvatili muškarci u većem broju, izuzev baletskih igrača i pojedinaca koji se bave vodenim sportovima. Balkanci depilaciju još nisu prihvatili kao kozmetički tretman koji je u interesu zdravlja i dobrobiti za celokupan izgled i utisak koji se ostavlja i skloni su da ovaj jednostavan i razuman savet dožive gotovo kao navođenje na promenu pola.

Ne bojte se, ne boli, a može da bude i vrlo seksi i privlačno. Uostalom, ženama su odavno prestali da se sviđaju muškarci koji podsećaju na pripadnike rodovske zajednice. U krajnjoj liniji, to će vam dati osećaj sigurnosti, koji vam je možda poljuljala hiperprodukcija tečnosti ispod pazuha. Ako se preterano znojite, popravite klimu, ili smesta uzmite brijač u ruke!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.