Popravka tela

Nemate dovoljno vremena da uđete u teretanu. U danima ispunjenim poslovnim obavezama, školom i porodičnim problemima sve zvuči bolje nego provesti sat ili dva u teretani. Ipak, sačekajte malo pre nego što se pomirite sa tim da u vašem rasporedu jednostavno nema mesta za trening. Da li vas bole leđa ili vrat od sati i sati provedenih za knjigom ili računarom? Možete li da zakopčate pantalone koje ste nosili prošle godine?

Neki ljudi misle da ako ne mogu da provedu šest-sedam dana u nedelji po dva ili tri sata u teretani, onda uopšte i ne treba da treniraju. Niko ne kaže da morate da provodite sate u teretani kako biste videli rezultate. Učinite da se svaki sekund računa tako što ćete raditi ono što najbolje radite: pravićete kratke pauze između serija, koristićete napredne tehnike treninga i dizaćete veće težine! Pošto vreme više nije izgovor, možete biti spremni za brutalnije treninge, a u rezultatima ćete uživati. Najvažnija stvar koju treba da naučite jeste to da ne morate trenirati četiri sata svakog dana da biste videli rezultate.

Oni koji provode mnogo vremena u teretani misle da sa svakim minutom koji oduzmu od svog treninga odlaze i njihovi mišići, ali to jednostavno nije tako. Napredne tehnike treniranja, kao što su pracijalna ponavljanja, negativna ponavljanja i opadajuće serije omogućavaju vam da za kratko vreme odradite trening visokog intenziteta.

Suština je kontrolisati pokret. Tačno je da je trening brz i da treba da traje kratko, ali vam to ipak ne daje za pravo da izvodite ponavljanja kao da vam tegovi gore. Umesto toga izbegnite povredu i korišćenje zamaha kako biste omogućili svojim mišićima kompletan trening izvodeći svako podizanje jednakom brzinom od dve sekunde za koncentričnu fazu i četiri sekunde za ekscentričnu fazu pokreta. Samo polako i mišići su vaši!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.