U trendu

Preživeti mamurluk

Tokom godine uspevate da se kontrolišete i da u dobrom društvu kažete „ne“ onoj čašici koja je višak i zbog koje sutra niste među živima. Ipak, propusti se svakome dogode, pa tako i vama. Veseli se cela planeta, zašto ne biste i vi? Da biste lakše preživeli sutrašnji dan i eventualno mogli da nastavite sa veseljem, u svoj frižider prethodno obavezno unesite određene namirnice.

Poznato je da koktel od pomorandžinog soka sa votkom diže iz mrtvih. Međutim, ključ je u tome da votke treba sipati vrlo malo – tek nekoliko kapi. Kajsija odlično gasi žeđ, a i sami znate da posle pijanke obavezno sledi dehidracija organizma. Kao odličan doručak za jutro posle savetuje se kajgana. Jaja su bogata vitaminom B, koji je prethodne noći u vašem organizmu izgubio bitku sa alkoholom. U kajganu dodajte nekoliko kapi čili sosa ili malo tucane ili sušene ljute papričice. Efekat je neverovatan; ako se pitate u čemu je tajna, ona leži u prirodnom analgetiku kojim je paprika bogata.

Probajte jogurt sa medom. Pomislićete kako to mora imati veoma odvratan ukus, ali to će vas držati samo dok ne probate. Med je jedna od supstanci koja najbolje ubrzava i poboljšava varenje alkohola. Kad je reč o jogurtu, on će vam srediti iziritirani stomak. Valjalo bi da imate i koji kivi – za njega se kaže da je prava prva pomoć za mamurluk. Ta voćka je pravi rudnik minerala i vitamina koji su nam preko potrebni.

Uzmite u obzir i jagode, koje su bogate vitaminom C i koje će pomoći da organizam što pre očistite od alkohola. Ako ste baš teške i bolne glave odlučili da bol razbijete kafom, pogrešili ste. Ona vam neće razbistriti pamet i oterati bol. Mnogo veći efekat postići ćete jakim čajem od nane – on će vas osvežiti, opustiti i otkloniti bol. Mamurluk, dakle, ne mora značiti i to da jutro posle pijanke nećete moći sami sebe da podnesete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.