Sigurni znaci (1)

Ljubav nas menja i to se vidi. To jedinstveno iskustvo može da promeni naše ponašanje i naš pogled na svet; i ne samo to: kada smo zaljubljeni, čitav organizam reaguje pozitivno. Na sedmom nebu lebdimo pod uticajem supstanci koje se stvaraju u mozgu i koje imaju stimulativno dejstvo: pod njihovim dejstvom, raste uzbuđenje, a srčani ritam se ubrzava.

Promene izazvane ljubavnom hemijom ne mogu se sakriti. Dovoljno je da pogledate neki zaljubljeni par i da primetite signale koje uzajamno šalju jedno drugom. Njihovi pogledi, gestovi, ponašanje i način komunikacije otkrivaju njihovu ljubav.

Oni hodaju zagrljeni ili se drže za ruke, piju iz iste čaše, nežno se dodiruju i ljube: tim gestovima pokazuju da su zajedno, da se vole, da su jedna duša, a dva tela. Ljubav se vidi i može se vrlo lako dešifrovati. Ima li vodiča kroz ljubavne gestove? Ima.

Pođimo od jednostavnih stvari. Kada jedan od partnera izlazi iz kuće, a drugi mu namešta kragnu ili nemirni čuperak kose, sigurno se pokazuju briga i pažnja, kao i želja da se partner prikaže pred drugima u najboljem izdanju. Razni zaštitnički gestovi svojstveni su svim primatima i znak su duboke privrženosti. Kada zaljubljeni to rade na javnom mestu, time svima žele da pokažu koliko brinu jedno o drugom. Pored toga, treba obratiti pažnju na priljubljenost glave i tela. Kada nekoga ne volimo, nesvesno izbegavamo njegovu blizinu i dodir, a kada smo zaljubljeni, ruke, glava i celo telo sami lete u susret voljenoj osobi: glave se automatski približavaju, čela dodiruju. Takav gest ima samo jedno značenje: „Samo ta osoba mi je u glavi.“

Da li vaš partner gaji duboka osećanja prema vama možete proveriti i na rastanku. Ako vas dugo prati pogledom dok se udaljavate, znači da vas voli, ali i da je iz nekog razloga ispunjen zebnjom. Dug pogled znači da želi da do kraja uživa u pogledu na voljeno biće kao da je to poslednji put. Nije važno što ćete se ponovo videti već kroz nekoliko sati: dug pogled znači da taj neko želi da zadrži u glavi sliku voljene osobe i da već broji minute do sledećeg susreta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.