Sledite svoje želje

Ponekad ono što želimo da ostvarimo ne izgleda tako dobro osobama do kojih nam je stalo. A da bismo mogli uspešno da funkcionišemo, pored znanja i umeća da obavljamo određene stvari, potrebna nam je i podrška osoba koje volimo i čije mišljenje cenimo. Može se desiti da nam one pomognu pri rešavanju nekih nedoumica ili pitanja koja nas muče, ali može se dogoditi i suprotno. Da li je najbolje slušati samo sebe i slediti svoje želje, ma koliko se one drugima činile luckaste?
Ukoliko nailazite na kritike zbog svog ponašanja, nemojte odmah burno reagovati niti se demoralisati; sačekajte da vreme uradi svoje. Kada se situacija smiri, pojedine stvari izgledaju bolje, ili bar imate dovoljno racionalnosti u sebi da ih sagledate iz tuđeg ugla. U krajnjem slučaju, i osobe koje su vam upućivale (ne)razumne kritike i vi sami želite da imate lepe dane. U redu je kada osećamo veliku odgovornost za sve ono što se dešava našim bližnjima, u redu je ako pokušavamo da im na svaki način olakšamo neku situaciju, ali je isto tako u redu misliti na odluke koje donosimo. Ponekad je bolje žrtvovati sebe ili svoje interese (njih posebno), staviti ih u drugi plan i sačekati da dođe neko povoljnije vreme, kada će odluka koju smo želeli da donesemo izgledati razumno i našem okruženju.
Prijatelji i porodica uvek imaju velikog uticaja na nas, i ponekad se i previše oslanjamo na njih, najviše zbog toga što cenimo njihove savete. Ipak, ako oni preterano brinu, to može da bude kontraproduktivno i takvim situacijama treba stati na put. Ukoliko sami osećamo da određene odluke za koje imamo već razrađenu koncepciju mogu da nam donesu dobit i satisfakciju, onda ne treba oklevati. Treba slediti sebe i svoje želje, a onda će i oni koji su smatrali da grešite biti spremni da priznaju da smo sami sebi ponekad najbolji savetodavci.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.