U trendu

Socijalna mreža

Dosadilo vam je da budete sami. Želite da budete u vezi, makar se i u njoj osećali kao da ste sami. Hoćete vezu po svaku cenu. Samo još da nađete idealnu priliku. Osnovna greška u ovoj postavci leži u prostoj činjenici da idealnu priliku oličenu u nekoj devojci zapravo ne treba tražiti. Treba imati prijatelje i poznanike koji imaju poznanike koji znaju poznanike koji znaju devojku koja vam se sviđa. Preko preče naokolo, pa tek onda bliže. Ne morate da budete učesnik nekog kviza da biste zatražili "pomoć prijatelja".
Nije mali broj veza koje su nastale kao direktna i neposredna posledica efekta društvenih mogućnosti. Što više prijatelja imate, imaćete i više potencijalnih devojaka koje možete da upoznate. Ovo pravilo važi za stvaran život, u virtuelnim Fejsbuk prijateljstvima nema takve garancije. Dakle, ako vi znate Petra, a Petar zna Jelenu, imate šanse da pored druženja s Petrom upoznate i Jelenu. A ako Petar poznaje i Draganu, Katarinu i Natašu… Peri dođete debelu uslugu za neki naredni put, najmanje piće. Dakle, potencijal za rešavanje emotivnih muka postoji, ali je činjenica i da je problem socijalne mreže kod muškaraca daleko manji nego kod žena. Mahom zbog toga što u svom okruženju nemamo ženske drugove, najčešće imamo samo sestre ili bivše devojke, što je, kao što se zna, nedodirljiva zona za sve naše muške prijatelje.
Zbog toga i treba srušiti stereotip da muškarac i žena ne mogu da budu samo prijatelji. Koliko bi lakše bilo doći do Jelene, Nataše, Dragane i Katarine kada vam kontakt ne bi zavisio od Petra nego, recimo, od Ane, vaše najbolje prijateljice još iz vremena pelena. Prosečan savremeni muškarac danas ima problem da sastavi listu pet najboljih prijatelja, a socijalne mreže se iz dana u dan smanjuju. Da li je nestašica prijateljstava dovela do izgladnjivanja našeg seksualnog života?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)