najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Socijalna mreža

Dosadilo vam je da budete sami. Želite da budete u vezi, makar se i u njoj osećali kao da ste sami. Hoćete vezu po svaku cenu. Samo još da nađete idealnu priliku. Osnovna greška u ovoj postavci leži u prostoj činjenici da idealnu priliku oličenu u nekoj devojci zapravo ne treba tražiti. Treba imati prijatelje i poznanike koji imaju poznanike koji znaju poznanike koji znaju devojku koja vam se sviđa. Preko preče naokolo, pa tek onda bliže. Ne morate da budete učesnik nekog kviza da biste zatražili "pomoć prijatelja".
Nije mali broj veza koje su nastale kao direktna i neposredna posledica efekta društvenih mogućnosti. Što više prijatelja imate, imaćete i više potencijalnih devojaka koje možete da upoznate. Ovo pravilo važi za stvaran život, u virtuelnim Fejsbuk prijateljstvima nema takve garancije. Dakle, ako vi znate Petra, a Petar zna Jelenu, imate šanse da pored druženja s Petrom upoznate i Jelenu. A ako Petar poznaje i Draganu, Katarinu i Natašu… Peri dođete debelu uslugu za neki naredni put, najmanje piće. Dakle, potencijal za rešavanje emotivnih muka postoji, ali je činjenica i da je problem socijalne mreže kod muškaraca daleko manji nego kod žena. Mahom zbog toga što u svom okruženju nemamo ženske drugove, najčešće imamo samo sestre ili bivše devojke, što je, kao što se zna, nedodirljiva zona za sve naše muške prijatelje.
Zbog toga i treba srušiti stereotip da muškarac i žena ne mogu da budu samo prijatelji. Koliko bi lakše bilo doći do Jelene, Nataše, Dragane i Katarine kada vam kontakt ne bi zavisio od Petra nego, recimo, od Ane, vaše najbolje prijateljice još iz vremena pelena. Prosečan savremeni muškarac danas ima problem da sastavi listu pet najboljih prijatelja, a socijalne mreže se iz dana u dan smanjuju. Da li je nestašica prijateljstava dovela do izgladnjivanja našeg seksualnog života?

4 komentara
 1. Nataša Gajić

  Ko će meni pomoći, najzad, da se razvalim od samo sjećanja i konačno lijepo osjećam jer je “sve prekrio mrak i ničeg više nema, naših malih papalina”. Stalni pohod istih ili sličnih stvari ustupi mjesto novom pravcu u umjetnosti življenja u skladu sa samim sobom, i drugima, naravno, isto tako.

 2. Femina Bianca

  Pošto su se neki izgleda našli povređeni (odmah su se pojavili članci o otimačini, ko je čiji, ko će koga da mazne i sl), ja ne mislim da je to recept za sreću, kroz šalu sam komentarisala da se neke žene tako ponašaju, nekad žene, nekad najbolje drugarice, ali sa nekim ženama se baš ne treba kačiti, kad ne morate. S toga ja više ništa neću komentarisati, ni na jednoj stranici, ne želim da se loše osećam.

 3. Femina Bianca

  Da, nestašica prijatelja je između ostalog dovela do i izgladnjivanja našeg seksualnog života, pogotovu kada shvatite da vam prijatelji često to i nisu, a vi živeli u ubeđenju da jesu. Zašto da vam učine uslugu pa da vam možda bude bolje nego njima, trenutno?! Muškarac i žena mogu da održe prijateljstvo sve do onog trenutka dok taj muškarac ne nađe ženu koja po defaultu prvo eliminiše najbolju drugaricu, a potom i njegovu majku. Tek onda da se oseća “sigurno”. Ne kažem da je uvek tako, uglavnom. I samo se jednog dana začudite što nigde ni jedne žene u vašoj blizini, sem NJE.

 4. Nataša Gajić

  Meni je ovo smiješno! Koliko puta vam se desilo da upoznate nekoga baš kad vam je trebalo, ništa prije toga, i zbog bilo čega? Ili da neku “stalnu vezu” urnišete zbog nečeg drugog ili nekog drugog?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike