Spremni za odluke

Toliko ste nesigurni i neodlučni da prosto ne znate kako da se suočite i sa najjednostavnijim životnim problemima? Pre svega, da biste malo ojačali svoj karakter, morate da se suočite sa onim što vas koči. Najvažnije je da verujete u sebe i shvatite da niste vi zaduženi da sve kontrolišete.

Dok donosite neku odluku, prvo poslušajte sebe i u tom trenutku nikad ne razmišljajte o onome što će drugi reći. Vaša neodlučnost ne znači da ste nesposobni, glupi niti smotani. Setite se samo: kada vas prijatelj pita za savet, vi brzo odlučite šta bi bilo najbolje za njega. Dovoljno je da tu spontanost pri izboru primenite i u svojoj svakodnevici. Na kraju svakog dana setite se svih odluka koje ste doneli i videćete kako vam rasuđivanje zapravo dobro ide.

Kada se nađete pred veoma bitnom odlukom, nemojte da odustanete samo zbog straha. Razmislite o svemu dobrom i lošem kako biste se odlučili za nešto ili kako biste odustali od neke odluke, a potom u skladu sa svojim principima izaberite najbolje za vas i ne plašite se rizika koji ste preduzeli. Imajte na umu da uvek i za svakoga postoji druga šansa. Najgore je kada se u sebi „jedete“ što u nekoj situaciji niste bili dovoljno promišljeni. Međutim, čemu takva reakcija? Svi mi grešimo i za sve postoji neki drugi put. Niko ne sme da vas kritikuje zbog takvih grešaka. Ako stalno težite savršenstvu, normalno je da ste u životu više nezadovoljni i samokritični.

Ukoliko se sa nekom vašom odlukom ne slažu vaši najbliži, potrudite se da im objasnite da imate svoje razloge za takav izbor. Zamolite ih da ne raspravljaju o vašoj odluci i recite im da ćete loše posledice, ako ih bude, osetiti samo vi. Objasnite im ukratko zašto ste tako odlučili i čvrsto branite svoj stav. Ne dozvolite da vas mišljenje drugih, pa čak i onih najbližih, lako pokoleba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.