Uspeh i izgled

Današnji svet podrazumeva da nije čudno ako muškarac u kupatilu provede više od deset minuta. Više nema mučnog pitanja „šta on tamo radi toliko dugo“. Tabu – muškarac ispred ogledala, sasvim je potisnut činjenicom da je u javnosti plasirana priča o novom tipu muškarca koji se deklariše kao metroseksualan. On vodi računa o sebi, svom izgledu, svojoj koži, frizuri, načinu oblačenja i pri tom voli žene! Vreme je, dakle, radilo u korist muškog ulepšavanja.

Kako sve u ovom svetu pre ili kasnije dobije oznaku „in“, „u trendu“ ili, jednostavnije rečeno – „moderno“, tako je i muško negovanje poprimilo te odlike. Konačno muškarci postaju najvažniji na svetu! Žene su već toliko osvojile kozmetičko tržište da trgovci sada odlučno napadaju mušku populaciju, bombardujući svojim proizvodima pripadnike jačeg pola. To je i razumljivo – muško tržište bilo je dosad neeksploatisano. Ipak, muška obazrivost ne dopušta nam da se zalećemo – treba dobro ispitati svaku novu ludost i prihvatiti samo ono što je najbolje.

Nije čudno što su se kao najzahvalniji kupci muške kozmetike s vremenom izdvojili poslovni ljudi. Reklamne kampanje učinile su svoje potencirajući činjenicu da stres ne čini dobro spoljašnjem izgledu (a ne samo psihološkom profilu), da se na licu vide tragovi burnih noći, što za jednog biznismena koji treba da ostavi utisak odgovornog čoveka uopšte nije dobro. Stres šalje negativne utiske poslovnim partnerima: ili nešto skriva, ili je nepouzdan i neodgovoran. Zbog toga osnovna koncepcija ostaje ista, bez obzira na geografsku lokaciju – ideal koji treba postići svima je jasan.

Izgledajte kao da ste tek stigli s nekog egzotičnog odmora, neka vam koža bude negovana i zategnuta, ostavljajte utisak da ste mlađi nego što jeste, poništite starenje u što je moguće većoj meri i doterajte se tako da vaš izgled uliva poverenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.