U trendu

Vera u svoje sposobnosti

Vera u sebe je prva i najosnovnija stvar koja je svima nama potrebna onda kada želimo da sprovedemo u delo sve svoje planove. Naravno da uvek treba imati i znanje, stručnost i umeće, ali je vera u sebe ono što nas razlikuje od svih ostalih u našem neposrednom okruženju. Vera u sebe kada smo na radnom mestu, vera u sebe kada pomažemo osobama koje volimo, vera u sebe kada zavodimo ili puštamo da budemo zavedeni…
To je jedini način da se sve ono što je u prethodnim satima, danima, mesecima ili godinama detaljno planirano finalizuje na način koji želimo. A pored svega toga treba biti i oprezan, prihvatati i odbijati ponude koje se pojavljuju, ponekad i onda kada se najmanje nadamo, i povremeno se oslanjati na savete koje dobijamo od dragih ljudi u čiji sud ne sumnjamo ili kojima bezuslovno verujemo. Poverenje u svoje sposobnosti sprečiće nas da se pokolebamo onda kada neko pokuša da nas uveri u neispravnost određenog stava koji zastupamo; to je način da se izbegne omalovažavanje kada neko pokušava da vam stavi do znanja da mu niste dorasli kao konkurencija. Mnogo nerava je potrebno da bi se izdržale takve krize, ali ako verujemo u sebe u dovoljnoj meri, ništa nije nemoguće ili neprihvatljivo.
A kada treba da se odlučimo za jednu od dve privlačne opcije koje nam se nude, najbolje je računati da je moguće dobiti obe. Tačnije, takav stav je moguć ukoliko nemate problem sa samopouzdanjem. Možda se obe opcije neće dogoditi istovremeno, možda će proći i mnogo vremena dok se ne dogodi ono što ste želeli, ali je jedino važno da svojim umećem postignete cilj koji ste zacrtali. A ako je cilj dovoljno jasno i precizno postavljen, onda samo treba da se biranim sredstvima domognete onoga što će vas ispuniti zadovoljstvom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.