Vi kao šef

Jedan od mogućih saveta o poslovnom odevanju jeste taj da se ugledate na svog šefa. Znate i sami da je bolje preterati u strogosti nego u neukusu.

Ulažite u kvalitetno sašivena odela koja će izdržati test vremena. Kupujte konzervativna, klasična odela i pantalone koji neće izaći iz mode već naredne sezone. Dodajte košulje i detalje koji odslikavaju vaš modni imidž. Pronađite dobrog krojača i čuvajte ga. Ponekad su za vaš izgled ključna upravo sitna podešavanja na sakou ili pantalonama.

Budite malo slobodniji kad uklapate košulje i mašne. Krupniji i sitniji desen mogu se lepo slagati: košulja sa širim i kravata sa sitnim prugama i obrnuto. Pored toga, postarajte se da vam cipele budu uglačane i da se slažu sa odećom. Nemojte nikada nositi sportske cipele sa odelom niti klasične cipele sa farmerkama. Nipošto ne potcenjujte značaj različitih detalja. Kaiš mora da se slaže sa cipelama, kao i čarape sa pantalonama. Uvek nosite potkošulju i imajte spremnu čistu maramicu da biste obrisali znoj sa čela, obrva ili dlanova. Nabavite mali sklopivi kišobran i uvek ga nosite u svojoj torbi. Celoj vašoj pojavi može izuzetno da škodi ako pokisnete.

Osim ako se ne bavite profesijom u kojoj se traži odgovarajuća umetnička žica, zapamtite da je uvek bolje da, kada grešite u oblačenju, greška bude to što ste izabrali suviše konzervativnu, a ne suviše slobodnu odeću. Zapamtite da nikada ne treba da nosite odeću u kojoj se ne osećate sasvim komotno. U protivnom, ljudi će osetiti da sa vašim izgledom nešto nije u redu. Kao što rekosmo na početku, ukoliko radite u kancelariji koja strogo poštuje kodeks poslovnog oblačenja, pratite način odevanja svog šefa ili se ugledajte na druge službenike u kompaniji, naravno, ne po svaku cenu. Imitiranje nikada nije poželjna pojava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.