Za dobru žurku

Da biste napravili okupljanje koje će biti nešto između žurke i sedeljke, potrebno vam je samo malo truda. Suština je u tome da sve isplanirate na vreme, dakle, ranije, da se pripremite za goste u kući i da se naoružate dobrim raspoloženjem, koje nipošto ne sme da vam nedostaje kako bi svi na vašoj zabavi imali utisak da su uključeni u prijatnu atmosferu.
Uradite nešto s osvetljenjem prostora. Igra svetlosti može učiniti da atmosfera bude zavodljiva, svečana i istovremeno pomalo mistična. Sveće mogu biti zanimljive, posebno su efektne ukoliko su postavljene neobavezno, na različitim mestima: na podu, policama, stepenicama i obavezno na stolu na kojem stoji posluženje.
Ne morate da se sređujete nešto posebno za zabavu koju priređujete, ali nemojte dopustiti baš ni da bude očigledno da vam je vaš izgled za to veče bio poslednja stvar na koju ste pomislili. Ženama nisu dozvoljene izmene garderobe u poslednji čas (jer to znači još sat-dva presvlačenja), ali vi se nemojte ustezati da pred sam dolazak gostiju odaberete drugi džemper ili košulju. Kod nas to ide jednostavno i ne izaziva bespotrebnu nervozu, za razliku od pripadnica lepšeg pola, koje u sebi ponavljaju kako se ne treba opterećivati pred važne događaje, dok gube živce pred vašim očima birajući naročitu nijansu crne koju će obući za goste.
Na vašoj zabavi mora biti pića i još nekog posluženja. Sve pripremite nekoliko sati pre nego što gosti dođu. Tako ćete i vi moći da uživate u zabavi s gostima umesto da jurite i proveravate ima li još pića i razmišljate kako da skoknete do dragstora i donesete još, a da gosti ne primete da ste odsutni. Što se tiče izbora hrane, držite se jela koja mogu da stoje na sobnoj temperaturi. Na hranu obavezno primenite pravilo "manje je više", što u ovom slučaju znači da je servirate tako da se može jesti u malim zalogajima.
Pošto je vizuelno polje nešto što izaziva nejviše senzacije kod ljudi, posebnu pažnju posvetite prostoru i uopšte svemu što će biti u vidnom polju vaših gostiju. Kombinujte boje i stilove, materijale i oblike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.