Začinite ljubav

Kao i na opšte zdravlje, hrana utiče na seksualnu energiju. Ako ne pazite na ishranu, izlazak na večeru zalivenu s nekoliko boca vina pre će izazvati pospanost nego probuditi romansu. Raznorazni afrodizijaci su se u većini slučajeva pokazali kao neuspešni, još od vremena starih Grka, koji su koristili čitav niz lekovitih biljaka i raznorazne namirnice za koje se smatralo da bude seksualnu želju. Ipak, postoje namirnice kojima to zaista polazi za rukom.
Reč je na prvom mestu o vitaminima i mineralima. Oni čine da krv brže teče našim venama i da nervni sistem bolje funkcioniše. Seks je, kao što znate, usko povezan s cirkulacijom. Pored vitamina i minerala, dobro nam dođe i upotreba pahuljica i povrća. Rezultat bolje cirkulacije je snažnija erektilna sposobnost. Da bi se ona postigla, treba konsumirati ovsene pahuljice, kikiriki, orahe, mlečne proizvode, zeleno povrće, šargarepu, celer, beli luk (setite se filmova Bigasa Lune), soju, semenke bundeve. Sve ove namirnice na duge staze poboljšavaju potenciju kod muškaraca. Umesto da uzimate čudesne preparate za potenciju, koji se reklamiraju s vremena na vreme, pozitivne efekte možete postići sitnim promenama u načinu ishrane. Češće konsumiranje morskih plodova povoljno deluje na prostatu, koja predstavlja bitan deo našeg seksualnog aparata.
Da ne bude kako samo jelo može da bude od koristi, s vremena na vreme treba primeniti i dijetu. Gojaznost nosi rizik od pojave seksualne disfunkcije i niskog nivoa testosterona. Sa smanjenjem prekomerne telesne težine raste nivo testosterona a samim tim se poboljšava i seksualna funkcija. Uopšte uzev, sve one namirnice koje povoljno deluju na srce imaju blagotvorno dejstvo i na našu potenciju. Zdravom ishranom možemo pobediti seksualnu disfunkciju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.