Ekskluzivna vest za ljubitelje DVD-a

Ljubiteljima filmova i njihovog gledanja u kućnoj varijanti pomoću DVD uređaja nude se sve kvalitetniji i funkcijama bogatiji uređaji. Jedan od najnovijih DVD uređaja, čija će ih pojava sigurno obradovati, napravila je kompanija Samsung. To je DVD rikorder pod nazivom SV-TR 5550. Ono što ga razlikuje od svih dosadašnjih modela koji su se pojavili na tržištu jeste postojanje dveju posebnih fioka za smeštaj DVD diskova, što znatno olakšava i ubrzava postupak njihovog kopiranja. Podrazumeva se pri tom da se sadržaji diskova ne kopiraju iz piratskih razloga, već samo za sopstvenu upotrebu.

Samsung SV-TR 5550 je tankog i elegantnog dizajna. S njegove prednje strane simetrično su raspoređena dva otvora za ubacivanje DVD diskova. Jedan od njih koristi se za čitanje sadržaja, dok se na drugom vrši upisivanje. Prema tome, postupak kopiranja sadržaja diska je izuzetno jednostavan – diskovi se ubace u odgovarajuće otvore (fioke), aktivira se funkcija kopiranja i sačeka dvadesetak minuta za kopiranje standardnog DVD diska kapaciteta 4,7 gigabajta. Sve to obavlja se jednim pritiskom odgovarajućeg tastera.

Ovaj DVD rikorder odlikuje se vrlo širokim mogućnostima primene i podrškom za različite standarde i formate. Pomoću njega mogu se reprodukovati, pored DVD filmova i muzičkih MP3 sadržaja, čak i DivX sadržaji (filmovi), što zaista predstavlja retkost u jednom DVD rikorderu. Za zapisivanje sadržaja DVD podržava sve aktuelne formate – DVD-R, DVD-RW, pa čak i DVD-RAM zapis. Takođe, prilikom kopiranja sadržaja ostvaren je zavidan kvalitet, pa se može smatrati da je DVD kopija audio i video zapisa po kvalitetu u potpunosti verna originalu.

Ipak, to nije sve što Samsung-ov DVD rikorder SV-TR 5550 nudi svojim korisnicima. Dodatne mogućnosti korišćenja omogućava mu FireWire (IEEE 1394) priključak, kojim se direktno može povezivati s digitalnim video kamerama (kamkorderima). Na taj način se snimljeni video sadržaji mogu direktno prenositi s kamere i rezati na DVD diskove. Ove vrlo atraktivne mogućnosti primene čine novi Samsung-ov DVD rikorder jednim od najboljih uređaja te vrste u svetu. Zbog toga se s pravom očekuje da on na tržištu bude dočekan s velikim interesovanjem i oduševljenjem mnogobrojnih ljubitelja filma i muzike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.