U trendu

Fejsbuk kao dokaz u brakorazvodnim parnicama

Ako je kojim slučajem došlo do nepomirljivih razmirica između vas i dosadašnjeg životnog saputnika, pa vam ne preostaje ništa drugo nego da raskinete bračnu zajednicu, potrudite se da raskinete i sve virtuelne veze, jer su upravo podaci s društvenih mreža sve češći dokaz u sudskim procesima
Da se podaci s društvenih mreža sve češće koriste kao dokazi u sudskim procesima dokazuje nekoliko slučajeva. Jedna majka izgubila je starateljstvo nad detetom jer je, umesto da se bavi njime, provodila sate i sate uz popularnu igru FarmVille. Neimenovani otac pokušao je da u sudskom procesu dokaže da nema problema s kontrolom besa, ali je na svom statusu na Facebook-u uporno pisao izuzetno nasilne poruke. Još jedan nepoznati muškarac pokušao je da se razvede zbog neprestanih razmirica sa suprugom, ali razotkrio ga je njegov fotoalbum na Facebook-u iz kojeg je bilo jasno vidljivo da uživa s nekoliko decenija mlađom ljubavnicom.
Upravo na sve navedeno upozoravaju članovi američkog Udruženja bračnih advokata, koji navode da je čak njih 81 odsto kao dokaze u brakorazvodnim parnicama koristilo podatke sa servisa kao što su Facebook, MySpace, Twitter, YouTube i slični. Najčešće se ipak, u čak 66 odsto slučajeva, kao dokazi koriste podaci s Facebook-a, ali ne zaostaju puno ni ostali servisi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.