Google testira nove telefone sa kojima će napasti Apple i Samsung

Google je prošle godine „otpratio u penziju“ Nexus brand pa su predstavili Pixel pametne telefone s kojima su krenuli u bitku za mobilno tržište.

Ova kompanija već testira nove modele i naslednike Pixela i Pixela XL, s kojim će napasti Apple, Samsung i ostale mobilne kompanije, a u poslednje vrijeme pojavile su se i informacije kako iz kompanije Google planiraju da predstave i jeftiniji model sa kojima će pokušati da privuku veći broj korisnika.

Trenutno se testira nekoliko modela procesora koje bi trebali da imaju ovi telefoni – među njima je i najjači model Snapdragona čije je zalihe Samsung navodno rezervisao i Intelov procesor, ali navodno se razvija i sopstveni procesor koji bi mogao pokretati ovogodišnje ili neke buduće modele Pixel telefona.

U novim telefonima Google će veliku pažnju posvetiti kameri, ali ne treba očekivati veću rezoluciju, već još bolji senzor, mogućnost snimanja još kvalitetnijih fotografija u uslovima slabijeg osvetljenja i neke nove mogućnosti.

Ostale opcije uključuju i napredniju grafiku, više memorije i vodootpornost, što je opcija koju ima sve više top modela pametnih telefona. Trenutno nema informacija o dijagonalama ekrana Pixela 2 i Pixela 2XL, ali ekrani će verovatno biti iste ili slične veličine kao i njihovi prethodnici predstavljeni krajem prošle godine – 5 i 5,5 inča.

Ono što se neće svideti korisnicima koji razmišljaju o kupovini nove generacije Googleovih telefona jeste cena jer bi Pixel 2 trebao da bude 50 dolara skuplji pa bi tako njegova početna cena iznosila čak 700 dolara. Što se jeftinijeg Pixela tiče, iz Google -a testiraju nekoliko njegovih verzija pa bi ovaj uređaj mogao da ima dosta slabiji hardver i primarno će biti namenjen tržištima u razvoju na kojima će mu najveća konkurencija verovatno biti jeftiniji telefoni kineskih kompanija, prenosi Avaz.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.