U trendu

Kina osniva nacionalni istraživački centar za očuvanje džinovskih pandi

 Nacionalni centar za očuvanje i istraživanje džinovskih pandi, platforma svetske klase zasaradnju i razmenu istraživanja džinovskih pandi, svečano je otvoren 17. novembra u Čengduu, glavnom gradu provincije Sečuan, na jugozapadu Kine.

Centar integriše resurse Kineskog centra za očuvanje i istraživanje džinovskih pandi i Istraživačke baze zauzgoj džinovskih pandi u Čengduu, okupljajući izvanredne istraživačke timove džinovskih pandi iz celezemlje.

Prema Nacionalnoj upravi za šumarstvo i travnjake, centar je osnovao akademski komitet za očuvanjedžinovske pande i nacionalni savez za inovacije. U budućnosti , centar će izgraditi ključnu laboratoriju zadžinovske pande i promovisati uspostavljanje sličnih laboratorija za druge ugrožene životinje, prenosiSinhua.

Nacionalna uprava za šumarstvo i travnjake, Uprava za šumarstvo i travnjake provincije Sečuan iopštinska vlada Čengdua zajednički su izdvojili početni kapital od 110 miliona juana (15,2 milionaameričkih dolara) za fond za očuvanje i istraživanje džinovskih pandi.

Pokrenuta su dva velika istraživačka projekta o ključnim tehnologijama, i to za zaštitu populacije divljihdžinovskih pandi i staništa u nacionalnim parkovima, kao i za poboljšanje genetske raznovrsnostipopulacije džinovskih pandi u zatočeništvu.

Centar će svake dve godine održavati i međunarodni forum o zaštiti džinovske pande, uz raznovrsnuistraživačku saradnju i aktivnosti kulturne razmene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar