U trendu

Kineski električni automobili u širokoj ponudi na nemačkom tržištu

Veler grupa (Weller Group), jedan od najvećih dilera automobila u Nemačkoj sa sedištem u Osnabriku, priprema se za masovnu prodaju električnih automobila MG kineske proizvodnje, reagujući na sve veću popularnost tog brenda u zemlji, prenosi Sinhua pisanje nemačkih medija.

Grupacija će prodavati automobile preko svojih 35 dilera širom Nemačke umesto u sadašnja četiri, objavio je časopis za poslovne vesti „Poslovni nedeljnik“ (Wirtschaftswoche).

Burkhard Veler, izvršni partner Veler grupe, rekao je da saradnja sa MG teče glatko. MG je prvobitno bio britanski brend automobila, a 2007. godine ga je kupila Šangajska automobilska korporacija (Shanghai Automotive Industry Corporation -SAIC).

Veler je primetio da su kineski brendovi konkurentni jer nijedan drugi proizvođač automobila ne nudi električne automobile ispod 40.000 evra (43.000 američkih dolara). Diler takođe namerava da proda još jedan kineski brend automobila u gradovima u kojima su već prisutna MG zastupništva.

„Drago nam je što sada možemo da vam ponudimo modele ovog brenda orijentisane na budućnost kao zvanični MG diler sa našom filijalom u Hamu (grad u nemačkoj saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija)“, saopštila je kompanija na svom sajtu.

MG, među ostalim kineskim brendovima koji su ušli na nemačko tržište, stekao je uporište među kupcima. Automobili marke MG su sada dostupni na oko 150 prodajnih mesta u Nemačkoj.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar