LG-SC8000: novi adut južnokorejske kompanije

U drugom tromesečju ove godine kompanija LG dospela je na peto mesto po prodaji mobilnih telefona, potisnuvši kompaniju Sony Ericsson. U nameri da svoju poziciju zadrži i ojača, LG je najavio „pametni“ telefon LG-SC8000, hibrid između mobilnog telefona i PDA uređaja, za koji se nada da će pomeriti granice u ovoj oblasti i postaviti nove standarde.

Model LG-SC8000 imaće ugrađenu CCD kameru kojom će se snimati u rezoluciji od 1,1 milion piksela, za razliku od CMOS kamera, koje su standardno rešenje kod ovakvih hibridnih uređaja i čija je rezolucija 300.000 piksela. Posle pojave novog modela, smatraju u kompaniji LG, CMOS kamere postaće „igračke“ za manje zahtevne korisnike. Uz dodatak LCD ekrana, koji ima dijagonalu od 2,8 inča i prikazuje 262.000 boja, pregledanje fotografija i njihova obrada pomoću odgovarajućeg ugrađenog softvera, kao i gledanje video-fajlova preuzetih sa mreže ili računara biće zaista podignuto na viši nivo u odnosu na slične uređaje.

U ovaj „pametni“ telefon ugrađen je procesor Intel 400 Mhz, memorija kapaciteta 192 Mb, sa mogućnošću proširenja, kao i operativni sistem kompanije Microsoft za prenosive uređaje pod nazivom xPocket PC 2003.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.