U trendu

Evo kako da saznate nečiju i-mejl adresu

Novo vreme donelo je i nove načine stupanja ljudi u kontakte.

Ukoliko se sretnete sa nekim ko bi mogao biti važan u budućem delu vašeg života ili ste pak samo znatiželjni i želite da imate nečiju i-mejl adresu kad već nemate broj telefona, postoje načini kako to da saznate.

Ovo su samo neki od načina da se sazna nečija i-mejl adresa – saveti su postavljeni „piramidalno“ krećući se od najjednostavnijih do najtežih rešenja.

Pitajte za adresu

Ovo je naravno najjednostavniji način kako da dođete do i-mejl adrese osobe za koju se interesujete. Ako je poznajete, budite direktni ili joj pošaljite SMS poruku. Ukoliko imate njen Fejsbuk ili profil na Tviteru, eto rešenja.

Adresa u profilu na mreži

Preko zajedničkih prijatelja ili poznanika možete pronaći dotičnu osobu na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu ili Linkedinu. Ukoliko malo „pročešljate“ po njenom profilu, vrlo je verovatno da ćete tu naći i i-mejl adresu.

Tražite po Guglu

Ako osoba nema profil na društvenim mrežama, krenite u surfovanje po Guglu. Unesite ime i prezime dotične osobe, ako im web stranicu još bolje. Ako znate gde radi, idite na stranicu te firme i probajte da ukucate njeno ime i prezime a nakon čuvenog „majmunčića“ napišite ime firme, pa „tačka“ pa „com“ ili „rs.

Potraga preko Hunter.io alata

Hunter.io je web alat koji bi mogao biti koristan u potrazi za i-mejl adresom ako je povezana sa nekom firmom. Besplatno možete obaviti do 150 pretraga mesečno. Izlistaćete izvore rezultata pretrage, kao i detektirati format i-mejl adrese za tu firmu, što će vam olakšati pretragu čak i ako ta osoba nije među rezultatima pretrage.

„Srećni pogodak“

Ukoliko nijedan od prethodno navedenih saveta nije doneo rezultat, krenite da okušavate sreću. U zavisnosti od toga koliko poznajete osobu, pokušajte da osmislite njenu adresu. Ime+prezime u kombinaciji „Gmail“ ili „Yahoo“ domenom povećava šansu za pogotkom, a ako te osobe ni tu nema, onda pokušajte sa njenim nadimkom, kućnim ljubimcem, imenom oca, majke ili bližnje osobe. Ako tako šaljete mejl, igrajući na „slepo“, objasnite osobi koja bude dobila mejl o čemu se radi da ne bi pomislila da je u pitanju neka neslana šala.

Poslednja šansa

Ako sve drugo ne upali, pokušajte s grupom na Guglu soc.net-people, koja je posvećena upravo potrazi za adresama e-pošte. Dajte tragačima sve podatke s kojima raspolažete. Ne očekujte puno jer je ovo ipak najnerealniji savet i šansa da ćete doći do željene osobe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.