U trendu

Mihailo Jovanović: Informaciona bezbednost najmlađih obaveza i zadatak svih

Ministar informisanja i telekomunikacija Srbije Mihailo Jovanović rekao je danas da je informaciona bezbednost, posebno najmlađih, cilj i da je pravilno i bezbedno korišćenje najmasovnijeg medija današnjice fundamentalna obaveza i zadatak svih.

On je, na proglašenju pobednika takmičenja pod nazivom „Serbian Cybersecurity Challenge 2023“, istakao da Srbija intenzivno radi na tome da svest o informacionoj bezbednosti mora da se razvija od najranijeg uzrasta sa prvim susretom i komunikacijom dece na internetu, saopštilo je Ministarstvo.

Istakao je da je, saradnja između javnog i privatnog sektora prepoznata u Strategiji razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti u Srbiji za period od 2021. do 2026. godine, kao i da je jedan od ključnih elemenata informacione bezbednosti svake zemlje i nudi praktično rešenje na izazove u vezi sa kapacitetima neophodnim za održavanje nivoa informacione bezbednosti.

Fondacija „Mreža za sajber bezbednost“, koja okuplja najznačajnije aktere u domenu sajber bezbednosti u Srbiji, ove godine je organizovala četvrto Nacionalno takmičenje iz sajber bezbednosti.

Ovo takmičenje je deo programa Sajber heroj, čiji su strateški ciljevi promocija oblasti sajber bezbednosti i identifikacija, privlačenje, edukacija i zadržavanje mladih talenata sa ciljem smanjenja tržišnog manjka eksperata u oblasti sajber bezbednosti u javnom, nevladinom i privatnom sektoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar